Make your Stick Figure Family at FreeFlashToys.com

pengikut yg sporting

Tuesday, July 12, 2011

kembaLi muncuL dan toLong maafkan HL


ASSALAMUALAIKUM..
SELAMAT MALAM SEMUA..

sebeLum HL memuLakan entry..
HL ingin memohon maaf kepada semua readers BLOGKU..
HL ingin memohon maaf atas ketidakaktifan HL untuk mengUPDATE entry..
sebenarnya HL sangat2 sibuk..
makLumLah...
seperti yang korang semua tau..
HL menghiLang seLama 2 bulan lebih ini sebab HL praktikaL..
masa praktikaL ni HL sangat2 sibuk..
pegi keja awaL pagi and baLik keja plak maLam..
so,sangat sibuk and meletihkan..
harap korang semua faham dengan situasi HL k..

sebenarnya..
HL maLam ni tiada idea nak tulis entry bLogKu nie..
just nak menghadirkan diri dan memohon maaf kepada korang semua..
tu jer tujuan HL update bLogKU kaLi nie..
so..
insyaALLAH..
lepas ni HL akan kembaLi aktif..
jangan Lupa untuk baca entry lepas nie k..
harap korang semua masih sentiasa support bLogKU ini..
tanpa korang bLogKU ini akan berkubur..
and..
lastLy..
HL LOVE KORANG SEMUA..

sekian terima kasih
SAYONARA
SALAM

Wednesday, May 18, 2011

LETIH plus SEDIH


ASSALAMUALAIKUM
SELAMAT PAGI

1stLy, HL nak mnta maaf sangat2 coz dah Lama tak type entry kat bLogKU nie..HL bz sikit La..tengah praktikaL(rasa macam tak praktikaL jer,macam dah keje betuL2 jer)..apa cerita korang..sihat ka??HL time type entry kaLi ini sihat waLafiat sahaja..just penat sikit jer Lah..maklumLah,over time punya pasaL..tapi HL malas Lah nak crita saL overtime HL nie..baLik2 jer tadi pon dah kena reda hujan..rasa mcm everyday HL baLik kena macam tue..sejak seminggu nie rasa hujan jer trus..nasib baek antibody HL kuat,kaLau tak confirm dah demam..hehehehe..

ok ok..cukup untuk mukadimah..kita start ngan isi kandungan pLak..LETIH??huhuhu..kenapa HL guna tajuk entry nie??HL memang Letih giLe ari nie..xtau La kenapa..maybe sebab ari ni HL baLik keja Lewat sikit La dari ari2 sebeLumnya..berofe ni pLing Lewat HL balik daLam pukuL 8 maLam camtu La..tapi ari ni,HL baLik kuL 10 maLam..huhuhuhu..sungguh Letih sangat2..ni pon HL type entry sebab tak dapat tido..Lagipon HL rindu sangat2 dah nak type entry..makLumLah,dah Lama tak menaip entry..jari pon dah nak keLu dah sikit2 nie(meLawak sikit)..hehehehe..

SEDIH??hurm..HL nak crita pon tak tau nak crita camna..tapi sekarang ni HL memang sedih..sebab tu tak dapat nak tido Lagi ni..tengok La jam kat Lappy HL sekarang dah menunjukkan 1.49 a.m..mesti korang faham jugak kan..HL waLaupon Letih macam mana pon tetap tak Leh tido kaLau daLam keadaan sedih..seyes HL kate..HL dah mencuba tapi percubaan HL gagaL..HL tetap akan terfikir saL kesedihan HL..tapi HL xLeh kongsi La sebab apa HL sedih..minta maaf sangat2..ni haL peribadi HL dan HL tak dapat menceritakan semuanya..rasa cam nak nangis jer..nak nangis kuat2..uuwwwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...............

tu jer La HL nak sampaikan kan korang semua..HL pon dah tak da idea nak taip apa dah..apa pon.keadaan HL sekarang nie memang LETIH plus SEDIH..tu jer La yang HL boLeh kongsi dengan korang semua..apa pon..HL harap korang tak bosan dengan entry HL kaLi ini..

sekian terima kasih
SAYONARA
SALAM


Monday, May 9, 2011

my1st day praktikaL


ASSALAMUALAIKUM
SELAMAT MALAM

apa khabar semua..HL harap sihat waLafiat..HL sini pon sihat sangat2 time update bLogKU ini..tapi just letih sikit La..hehehe..Letih2 pon HL happy jugak..sambiL2 update bLogKU ni, HL sms gak ngan orang tersayang(MYGF)..hehehe..jangan jeLes..

oh ya..HL update bLogKU ni sebab nak share kat korang pengaLaman 1st day HL praktikaL..kaLau korang nak tau, actuaLLy maLam semaLam HL susah sangat mo tidur sebab nerver giLa fikir saL praktikaL nie..macam2 yang bermain kat kepaLa hotak HL..seyesLy,neves giLa babi..mana tak nya..ni La 1st time HL nak berdepan dengan outsider..

tapi..semua yang HL fikirkan maLam semaLam tidak berLaku sama sekaLi...satu pon tak ada yang berLaku..huh..Lega rasanya..hehehe..ok ok...sini HL nak share pic2 yang HL sempat snap time HL kat site tadi..banyak benda HL dapat beLajar dah waLaupon baru sehari keja kat site..lagi satu macam2 yang HL dapat Lihat kat site..HL jumpa ramai orang kat site..macam biasa La..buruh2 indon,bangLa dan vietnam..tapi seyes HL rasa Lawak giLa biLa dengar mamat vietnam cakap meLayu..haram payah giLa nak faham..tapi HL respek jugak kat dia coz tetap try untuk bagi faham HL..yang paLing menyayat hati HL biLa tengok sorang pompuan tua kat site keja sebagai buruh..HL tengok pompuan tue macam lebih tua dari mak HL..HL pon tak Leh nak wat apa..sebab memang itu yang dia nak wat untuk sara hidup dia..waLaupon nampak Luaran HL cooL tapi daLam aty rasa sebak sangat Lihat..ok ok..kat bawah ni pic2 yang HL nak share kat korang semua..


pic mat indon tengah wat plastering (orang sabah biLang paitong)

pic pompuan yang jadi buruk

mat bangLa tengah wat concreting

pandangan bLok 5 dari 1st floor bLok 3
(blok 3 n 5 La yang HL kena jaga)

ok La duLu setakat ni yerk..HL nak gayut duLu ngan gf HL..makLum Lah,free caLL masih berjaLan..rugi kaLau tak guna..hehehe...harap2 entry kaLi ini dapat sambutan yang hangat dari korang semua(jangan Lupa kLik button LIKE k)..

sekian terima kasih
SAYONARA
SALAM


Friday, May 6, 2011

3/4/5/6 may 2011 kenangan terindahku..LETIH TAPI PUAS

ASSALAMUALAIKUM
SELAMAT MALAM

apa khabar semuanya..HL harap semuanya sihat sejahtera disamping orang yang tersayang..HL time update bLogKU ni sihat sangat2 dan happy sangat2..mesti korang nak tau kan..napa HL gembira sangat2..tengok entry je pon mesti korang semua dah dapat agak kan apa perasaan HL masa ni..serius..HL memang happy sangat2 sampia tak tau nak gambarkan dengan kata2..

hurm..korang mesti nak tau apa yang jadi kat HL pada tarihk 3/4/5/6 may 2011 ni sampai HL kata tarikh kenangan terindah HL..4 hari berturut2 ni betuL2 hari yang memenatkan HL..4 hari2 berturut2 ni La hari yang paLing memenatkan HL..nak tau kenapa??biar HL terangkan satu persatu k..hehehehehe...=)

3 may 2011 - second paper HL untuk sem nie..ni La hari permuLaan paper berturut2 HL seLama 3hari untuk pertama kaLinya daLam sejarah semenjak HL study kat uitm ..paper HIGH PERFORMANCE CONCRTETE..

4 may 2011 - paper HL yang keempat untuk sem nie..hari kedua untuk paper yang HL kate 3 hari berturut2 nie..paper yang ntah apa2 jak HL merapuh time jawab (LAW)..seyes memang susah bagi HL..tapi bagi student laen tak tau La..mana tak nya..student yang betUL2 stay kat exam haLL tue untuk 3 jam tak sampai 20 orang..dalam dekat 200 student yang duk daLam haLL tu muLa2..tapi maybe sebab paper tu senang sangat bagi dorang,dorang pon kuar awaL La..tak macam HL..duk daLam haLL tue betuL2 3 jam..hehehehe..

5 may 2011 - paper last HL untuk semester nie dan paper akhir jugak untuk paper yang HL kata 3 hari2 berturut2 tue..hurm..memang hari tue La hari yang paLing HL tunggu2..tak sabar giLa nak habiskan paper tue..lepas jak paper tue..HL rasa macam betuL2 dah Lepas dari penderitaan..huhuhu..oh ya..paper Last HL paper MATH..hehehe...nak kate susah..xLa susah sangat..INSYAALLAH..harap2 boLeh dapat A..hehehehe..

6 may 2011 - hari yang paLing HL tidak boLeh Lupakan daLam hidup HL..wat pertama kaLinya HL celebrate birthday orang..dan orang yang paLing bertuah tue adaLah GIRLFRIEND HL sendiri..miss HAZNIZA BINTI JAMAAIN..orang yang HL cintai dan sayangi..tapi seriusLy..HL tidak pernah sama sekaLi celebrate birthday sapa2 sebeLum nie macam nie..korang nak tau apa HL buat??sungguh diluar jangkaan..HL sendiri pon macam tidak percaya apa yang HL sudah buat..sangat LETIH TAPI PUAS SANGAT2..HL masak sendiri untuk celebrate BIRTHDAY gf HL..thnkz sangat2 kat semua member2 HL yang terLibat daLam aktiviti ini..thnkz sangat2 sebab support HL untuk semua ini..jasa korang semua HL amat hargai..LOVE U ALL..kat bawah2 nie HL seLitkat pic2 time celebrate birthday gf HL k..korang teka La kat mana location ini..hehehehe..seLamat mencuba..


thnkz so much semua...


skami,faris,aizad,saufi

nazri dan ayub

dari kiri : CLARE,FARIS,AMIR



LOVE U SAYANG (HAZNIZA)


tuLah saat2 paLing menggebirakan HL..thnkz so much kepada semua yang teLah terLibat..kepada MYSAYANG...LOVE U SO MUCH..NI JEW YANG ABANG MAMPU BAGI..kepada member2 semua (FARIS SAUFI TAUFIK CLARE AYUB AMIR AIZAD NAZRI PIROT SKAMI) thankz sangat2 coz memeriahkan acara..

ok La duLu untuk setakat ini k..HL nak gayut duLu ngan gf HL nie..maklum La..free caLL kan..hehehe..jangan jeLes..anyway..thnkz kepada korang semua yang baca bLogKU ini..harap2 korang semua suka dengan entry baru HL nie..dan HL harap2 sangat komen2 dari korang..thnkz aLL..LOVE U ALL..

sekian terima kasih
SAYONARA..
SALAM..

Thursday, April 28, 2011

1st paper today.


ASSALAMUALAIKUM
SELAMAT PAGI

daLam keceriaan pagi JUMAAT yang penuh keberkatan HL menaip entry ringkas untuk korang semua yang HL sayangi..apa khabar semua..harap2 sihat sejahtera semua..entry kaLi ini ringkas jew..ari ini 29/04/2011 adalah 1st paper HL untuk finaL exam semester nie..disini HL ingin meminta maaf kepada korang semua sekiranya daLam masa perkenaLan kita semua meLaLui bLogKU ini HL pernah menyinggung perasaan korang dengan entry2 HL..HL xda niat pon..apapon..HL harap korang semua dapat memaafkan HL dan mendoakan HL dapat menjawab dengan tenang untuk paper 1st HL ari nie..

ok La..setakat ini duLu entry HL buat kaLi ini..sambut La saLam sayang HL untuk korang semua..HL sayang sangat2 kat korang semua..LOVE U ALL...MUAH..

sekian terima kasih
SAYONARA
SALAM



Sunday, April 24, 2011

"UNTITLE"


ASSALAMUALAIKUM
SELAMAT PAGI

apa khabar semua..HL harap semua sihat walafiat..HL pon sihat sangat2..just penat sikit La sebab siang tadi seharian berjaLan pegi mid valley ngan member2 mytawau(anakperantau)..kitaorang pegi tengok wayang cerita thailand..memang best La cerita dia..ndak sia2 tengok..oh ya..sebeLum HL meneruskan HL punya entry kaLi ini..HL nak minta maaf sangat2 kat korang semua mengenai entry sebeLum nie..time HL update tue,HL betuL2 tension(sory xleh cerita lebih2)..HL just nak minta maaf kaLau2 korang semua tidak suka HL update entry seperti itu..sory ya ya ya..kaLau korang sygkan HL,tolong La maafkan HL k..hehehe..sebab HL sayang sangat2 kat korang semua..

ok ok..perenggan ke2 ni HL nak cerita saL entry kaLi ini(perenggan 1 intro)hehe..mesti korang peLik kan.."untitle"..mesti korang peLik kan..sebenarnya..tu jaLan seLamat untuk ketiadaan idea untuk tajuk entry kaLi ini..sebab tu La HL letak tajuk seLamat tue..kaLau korang semua nak tau..hari ini hari last HL untuk update bLog dan jenguk bLog HL..start esok..HL nak fokus study untuk finaL exam HL..seperti yang HL dah bagitau kat entry2 sebeLum nie..macam mana payahnya HL nak menghadapi exam day semester nie..so..HL nak kuatkan azam kaLi ini HL nak betuL2 fokus(harap2 boLeh)..

apa Lagi ya nak taip??huhuhuhu...HL tiba2 hiLang idea pLak nak taip apa dah..kenapa tiba2 nie??huhuhuhu..wahai ilham datang La..jangan La Lari dari HL..tadi before start entry mcm banyak jew nak taip..tapi..dah menaip hiLang pLak dari kepaLa hotak HL..addeiii..payahnya kaLau mcm nie..apa pon..sekaLi Lagi HL minta toLong doakan HL dapat wat yang terbaek untuk exam kaLi ini..doa kaLian HL amat2 hargai..sebab tanpa kaLian sapa Lah HL..

k La duLu wat entry kaLi ini k..HL dah betuL2 xda idea nie..kepaLa pon dah berat nie..terasa dah tarikan dari bantaL macam magnet nak tarik besi..tapi mata memang tak Leh tido..nak tunggu mysyg habis wat keja dia duLu baru tido sama2..cian sangat2 kat mysyg sebab banyak Lagi keja dia kena wat coz nak hantar esok..(xpa xpa syg..abg ada temankan syg wat keja syg k)..HL jiwang kejap k..bukan apa..rindu sangat2 kat mysyg..huhuhuhu..hehehe...k La duLu k..HL nak labuhkan tirai entry kaLi ini duLu k..after abis exam HL datang kembaLi k..nantikan kemuncuLan entry2 baru HL Lepas exam HL abis k..sory sangat2 kaLau terpaksa wat korang semua tertunggu2..k...lastly..terima La saLam syg dari HL untuk korang semua..muah....

sekian terima kasih
SAYONARA
SALAM

Friday, April 22, 2011

migrin + tension

ASSALAMUALAIKUM
selamat pagi




direct to the point..mood HL masa taip entry nie memang macam haram..HL betuL2 tension..kaLi ini memang teruk giLa BABY..kepaLa tengah migrin ditambah dengan probLem yang cam hanjing..serius memang siaL La..HL betuL2 tidak tahan..nak jew tumbuk muka dia..celaka betuL La..kaLau ada depan mata memang nak je HL tumbuk tang hidung..biar patah hidung tue..

S**L..B**oH..C*La*a..semua La ko ambiL..HL bagi ko Free2..xyah bayar..bodoh........k Lah duLu..next time jumpa Lagi..

sekian terima kasih
SAYONARA
SALAM


Wednesday, April 20, 2011

camna nak dapat mood study nie!!!!

ASSALAMUALAIKUM
seLamat pagi

apa khabar semua..HL harap semuanya daLam keadaan sihat waLafiat hendaknya disamping orang2 yang tersayang..(ceh ayat2 skema duLu2 time zaman sKoLa rendah wat karangan surat tidak rasmi)..hehehehehe..jam dekat LaPPy HL sekarang menunjukkan puKuL 11.15 a.m..haa..mesti korang semua terkejut kan..HL update bLog pagi2 camnie kan..ni Lah 1st time HL update bLogKu time pagi2 camnie..satu keunikan kan..hehehehe..unik La sangat..

actuaLLy..mood update bLogKu pagi2 macam ni sebab ngada2..tengok entry pon dah tau..sebenarnya nak study La konon tapi mood nak study tu btuL2 xnak muncuL..tue La datang idea nak update bLogKu nie..Lagipon nak wat keLainan sikit..asyik update bLog tengah2 maLam buta jer kan..so, kaLi ni nak wat keLainan sikit,boLeh kan..harap2 korang semua tak kisah(jangan lupa kLik button Like kat bawah entry ni k)hehehehe..

hurm..apa Lagi nak taip yer..haa..nak minta petua sikit kat korang semua boLeh tak??macam mana nak dapat mood untuk study ni yer..HL amat2 memerLukan petua korang..bukan apa..finaL exam dah menjeLang tiba..satu apa Lagi HL tak study..kaLau nak harap yang beLajar daLam keLas memang haram banyak dah Lupa La..so,kena study untuk refresh baLik apa yang dibeLajar time keLas..makLumLah..HL ni bukannya budak bijak banyak..HL ni budak bijak sikit jer..hehehehehe..

oh ya..cakap saL exam nie..korang nak tau tak..jaduaL exam HL kaLi ini betuL2 macam haram..mana taknya..paper direct 3 hari berturut-turut..mampos camnie..dah La paper tough2 semua..ntah macam maNa La HL nak wat nanti..korang tOLong bantu HL pLiz..toLong La..bagi petua macam mana nak ngarat miss "mood study nie"..dan satu Lagi..toLong doakan HL supaya dapat wat exam kaLi ni dengan baek k..kaLau boLeh sem ni HL nak dapat dekan..ni La 2nd last HL kat uitm s.aLam..harap2 HL dapat La dean list untuk sem nie..seLama HL study di uitm sekaLi pon HL tidak pernah merasa dean List..sem ni HL betUL2 teringin..

k La duLu...HL dah xda idea nk taip dah..setakat ini duLu entry HL k..harap2 korang semua suka ngan entry HL kaLi ini..dan jangan lupa kLik button Like kat bawah entry nie k..(kaLau suka La)..harap2 semua suka..hehehe..

sekian terima kasih
SAYONARA
SALAM

Monday, April 18, 2011

RINDUNYA..

-ASSALAMUALAIKUM-
-selamat petang-

..seperti biasa..
..1st thing that HL will ask..
..apa khabar semua..
..harap semua sihat..
..HL sihat sangat2 time update bLogKU ni..
..tengah kenyang Lagi..
..baru jer baLik dari makan kat kedai mamak..
..aaarrrrrrkkkkkkhhh..
..kan dah sendawa..
..ALHAMDULILAH..
..kenyang pon..
..korang semua dah makan beLom??
kaLua beLom g La makan..
..HL nak bLanja tapi..
..HL pon tengah kering nie..

..RINDUNYA..
..ehem2..
..mesti korang semua tertanya2 kan..
..apa yang HL rindu tue..
..actually..
..HL rindu sangat kat bLogKU nie..
..dah Lama HL tak jenguk..
..cian kat dia..
..tapi nak wat camna kan..
..HL bukan sengaja tak nak jenguk..
..tapi..
..HL busy sangat2 kebelakangan nie..
..kaLau nak cerita sampai esok tak abis..
..Lagi satu..
..HL pon rindu sangat kat korang semua..
..yang setia baca bLogKu ini..
..hehehehehehe..
..harap2 korang semua happy ngan kembalinya HL..

..korang nak tau tak..
..HL sebenarnya bosan sangat sekarang nie..
..tidak tau nak wat pa..
..korang ada suggestion ka..
..apa patut HL buat..
..nak study tapi mood study x datang Lagi La..
..padahaL..
..exam HL dah nak start dah..
..huhuhuhuhu..
..oh ya..
..cakap saL exam nie..
..HL betuL2 sakit time exam kaLi nie..
..mana tak nya..
..paper direct 3 ari berturut..
..mampos..
..tak tau La camna nak harungi hari2 exam tue..
..just berserah jer..
..harap2 HL mampu laluinya..
..korang jangan lupa doakan HL..
..kaLau boLeh..
..HL nak dapat dekan sem nie..
..hehehehe..

..k La duLu..
..HL pon xda idea nak taip apa..
..apa pon..
..jangan marah kat HL coz lama tak update bLogKU nie ekk..
..HL betuL2 sibuk..
..sory sangat2 k..


..sekian terima kasih..
-SAYONARA-
-SALAM-

Wednesday, March 23, 2011

tiada idea nak tuLis apa..

-ASSALAMUALAIKUM-
-selamat malam-

..apa khabar semua..
..harap semua sihat..
..sebenanrnya hari ni HL tak ada idea nak update blog..
..tapi..
..bro junaidi ada pesan kat HL..
..dia pesan cmnie..
..Jangan biarkan blog sunyi..
..nanti reader lari..
..sebab tu La HL update jer bLog HL nie..
..biarpon HL tak ada idea nak wat entry2 yang best..
..just nak supaya bLog HL ni tak sunyi..
..HL tak nak korang semua Lari..
..sebab tanpa korang semua..
..bLog HL tak meriah..
..HL tak nak korang semua Lari..
..kaLau korang Lari..
..tak ada siapa nak baca dan komen entry2 HL..
..apapon..
..kat sini jugak HL nak say thnkz sangat2 kat korang semua..
..tanpa korang sapa La HL..

..k La..
..HL nak undur diri duLu..
..sebenarnya..
..esok HL ada oraL test..
..untuk subjek bahasa jepun..
..so..
..harap2 korang doa2kanLah HL tak nerves esok k..

..sekian terima kasih..
-SAYONARA-
-SALAM-

Wednesday, March 16, 2011

HL aDa HeaDeR BaRu.....


-ASSALAMUALAIKUM-
-selamat maLam-

..apa khabar semua..
..diharap semua sihat waLafiat..
..sebab HL pon sentiasa sihat..
..waLaupun..
..sebenarnya dada HL injured sikit..
..sikit jer..
..korang jangan La risau k..
..HL boLeh Lawan Lagi sakit tue..
..HL ni kuat (ceh,poyo pLak)..
..hehehehehe..

..ok ok..
..entry kaLi HL nak hebohkan satu rahsiah..
..korang nak tau tak??
..rahsia ni HL sorang je yang tau..
..xder sorang pon yang tau meLaenkan HL sorang..
..jeng jeng jeng..
..mesti korang suma tertanya-tanya kan..
..hehehehehehehehehehe..
..nak tau tak..
..nak tau tak..
..yang sebenarnya..
..rahsia tue adaLaH..
..seperti daLam title entry tue La..
..HL nak hebohkan kat semua orang yang HL ada HeaDeR BaRu..
..waLaupon simple,tapi HL puas aty..
..makLum Lah..
..HL ni kan orang yang simpLe..
..dan..
..HL memang suka benda-benda yang simpLe but nice..
..bagi HL..
..header HL ni very simpLe but nice..
..tak tau La puLak apa pendapat korang..
..HL tau semua benda daLam dunia ini mesti ada yang suka ada yang tak suka..
..so..
..bagi siapa-siapa yang tidak sukakan header bLog HL ni..
..harap korang tak kutuk depan-depan HL k..
..and..
..HL minta maaf atas kekurangan header tersebut..

..cakap pasaL header nie..
..header ni sebenanrnya HL edit guna photoshop..
..HL ni tak La terer daLam edit mengedit nie..
..tapi kaLau HL tidak cuba..
..sampai biLa HL tak kan pandai..
..dan..
..ini Lah hasiL yang HL boLeh banggakan..
..1st time edit terus jadikan Header bLog..

..oh ya..
..Lagi satu..
..HL nak bagitau kat korang semua..
..HL dah ada tema untuk bLog HL ini..
..tema bLog HL seperti yang tertera kat header bLog HL tue..
*CoReTaN KHaYaLan DaN iGauaN SeMaLaM*
..ok tak tema tue..
..hehehehehe..
..Letih jugak kepaLa otak HL nak fikir saL tema tue..
..ok La duLu untuk entry kaLi ini k..
..HL harap korang semua suka dengan header baru HL ini..
..kat bawah ni HL ada Letak pic header bLog HL..
..korang tengok La..
..kaLau nak tengok dengan Lebih JeLas..
..korang kLik kat anak panah kat skrin korang tue..
..tepi kiri bawah sekaLi tue..


..ok La duLu..
..HL pon dah ngantuk nie..
..esok HL ada keLas jepun..
..HL undur diri duLu k..
..sebeLum tue..
..jangan Lupa komen HL punya header baru k..
..HL amat-amat hargai..

..sekian terima kasih..
-SAYONARA-
-SALAM-

Monday, March 14, 2011

bLogKu ada pembaharuan Lagi


..ASSALAMUALAIKUM..
..seLamat maLam..

..seperti biasa..
..HL nak tanya khabar korang semua.
.
..harap2 korang sihat La yer..
..pembaharuan??
..yeah, itu La tajuk entry HL kaLi ini..
..hahahahaha..
..ntah apa2 jer HL ni kan..
..pembaharuan La sangat..
..tapi serius..
..bLog HL dah ada pembaharuan Lagi..
..baru jer petang tadi pembaharuan Lagu bL
og..
..kaLi ini apa puLak La pembaharuannya kan..
..jeng jeng jeng..
..ceh..
..wat2 suspen pLak..
..padahaL tak suspen Langsung..
..sebenarnya..
..HL maLas nak taip apa pembaharuan kaLi i
ni..
..boLeh tak HL yang tanya korang apa pembaharuan blog HL..
..of coz korang tahu kaLau korang tengok betuL2 bLog HL nie..
..kira HL nak wat teka teki kat korang La
nie..
..boLeh tak..
..boLeh La bha ya..
..ceh..terkeluar sudah bahasa sabah HL..

..k La duLu untuk entry kaLi ini..
..harap2 korang dapat La kenaLpasti pembaharuan bLog HL kali ini..
..HL pon dah ngantuk dah nie..
..esok keLas pagi Lagi..
..and..
..keLas tue kitorang tak boLeh datang Lewat..
..kaLau Lewat..
..ada La habuannya..
(faham2 jer Lah)
..dah dah..
..KEKASIH HATI HL pon dah caLL suh tido..
..kang payah nak bangun esok..
..jumpa Lagi daLam entry akan datang..

ni La yang sempat HL tunjuk

..sekian terima kasih..
-SAYONARA-
-SALAM-

Sunday, March 13, 2011

HL tukar Lagu bLog


..ASSALAMUALAIKUM..
..selamat petang..

..HL tukar Lagu bLog..
..yeah..
..tu La tajuk entry HL kaLi ni..
..kaLau korang semua perasan Lah..

..before ni kan HL guna Lagu indon...
..so..
..kaLi ni HL nak guna Lagu mat saLLeh Lah pLak..
..boLeh kan..
..HL bukan bosan dengan Lagu yang before ni..
..tapi..
..HL nak try Lagu ni pLak..
..Lagipon Lagu kat bLog HL yang before ni dah Lame..
..harap korang semua boLeh terima La pembaharuan ini..
..ceh..
..macam besar sangat pLak pembaharuan ni kan..

..oh ya..
..ni La brother hensem yang nyanyi Lagu ni..
..tak La hensem sangat..
..tapi..
..meLetop siot..
..seluruh dunia kenaL dia..
..kalau korang nak like FB dia pon boLeh..
..just klik --->>> NEYO

..K La duLu untuk kaLi ini..
..HL nak undurkan diri duLu..
..nak tido..

..sekian terima kasih..
-SAYONARA-
-SALAM-

Nak tuKar jadi HL..boLeh??

..ASSAKAMUALAIKUM..
..selamat pentang..

..apa kabar semua..
..ok ka??
..HL harap semua sihat disamping orang tersayang..
..hari ini HL baru dapat idea nak update entry..
..Lagipon HL busy dengan FYP..
..makLumLah..
..dah Last2 semester ni kan..
..memang seLaLu busy dah..

..entry kaLi ini..
..maybe tak berapa menarik..
..tengok tajuk pon dah tau kan..
..sebenanrnya kaLau korang perasan..
..cara HL gunakan kata perantaraan daLam bLog ni..
..HL dah ubah dari guna kan aku kepada HL..
..kunun nak buat keLainan La..
..hehehehehehehe..

..apapon harap korang semua boLeh terima dengan hati terbuka..
..makLumLah..
..kaLau guna HL rasa Lagi sopan dan manja..
..faham2 jeLa..
..HL ni kan manje orangnye..
..KaLau tak pecaye tanye mak dan awek HL..
..dorang je tau betapa manjanya HL..
..Tp..
..HL manja dengan orang2 tertentu jer..
..bukan manja dengan semua orang k..
..hehehehehe..

..setakat ini jer duLu Lah entry HL..
..insyaALLAH..
..HL datang Lagi dengan entry yang menarik..

..sekian terima kasih..
-SAYONARA-
-SALAM-

Saturday, March 5, 2011

aKu j0in *Contest sweet couple yang paling cool n comel*


ASSALAMUALAIKUM..
SELAMAT MALAM..

..apa khabar semua..
..maLam ni aku tidak mau taip banyak-banyak..
..sebab entry bLogKU kaLi nie berkaitan contest yg aku join..
..thnkz so much to mylovely fren FARKAZ coz invite aku join contest nie..
..di sini juga aku nak invite korang yang berminat join contest nie..
..senang je caranya..
..meh sini rapat-rapat..
..ambik pen dan paper..
..tuLis satu persatu..
..hehehe..
..ok ok cara dia mcm nie..
..senang jer..
..ikut apa yg aku buat nie k..


1) korang kena foLLow bLog nie --->>blog dekcik nyer..

2) buat satu entry pasaL contest nie

3) upload banner nie kt bawah nie dan jangan Lupa letak link contest ni skaLi





4) upload pic korang..mesti pic couple ekk..lelaki pompuan..kLu bLh yg sopan-sopan je tapi yang penting cute n nice..jangan lupe letak ayat mase 2 korang dekat mana dan perasaan time tue.

*TIME NI KAT MID CELEBRATE MYBEZDAY YG KE 21*
KENANGAN YANG PALING INDAH KERANA 1ST MYBEZDAY KENA CELEBRATE OLEH MYGIRLFREIND (LOVE U SO MUCH HAZNIZA)


..mcm tue je..
..kan senang..
..mudah dan ringkas..
..jom ramai-ramai join this contest..
..k La..
..tu je untuk kaLi ini..

..sekian terima kasih..
-SAYONARA-
-SALAM-


Friday, February 4, 2011

????? (SDC)


SALAM
SELAMAT PETANG SEMUA

..entry yang kurang menarik bermuLa sekarang
..jam kat lappy kesayanganKu menunjukkan tepat pukuL 4.51PM
..aku pon tidak tau kenapa cepat sangat masa berLaLu ari nie
..nak cakap bangun lewat tidak jugak(kunun La..padahaL jam 10 setengah baru bangun tadi)
..hahahahahahaha

..eh
..apa aku merepek nie
..huhuhuhu
..SDC???
..hurm
..mesti semua tertanya2 nie kan
..wkwkwkwkwkwkwkwk(ketawa macam member FBku [myn]
..sebenarnya
..SDM nie materiaL yang aku guna untuk FYP aku
..tapi
..SDM nie betuL2 wat pusing kepaLa(macam indon2 plak)
..Smart Dynamic Concete
..nama memang gempak
..tapi yang wat aku runsing
..kenapa susah sangat nak cari artikeL2 yang berkaitan dengan SDC nie
..beTuL2 wat aku sakit kepaLa

..3 jam online untuk cari bahan kat internet pon tak dapat jumpa2
..ish
..bikin baccat (ayat TAWAU) bha
..huhuhu

..sapa2 boleh toLong aku
..tolong La
..pLiz
..aku betuL2 memerLukan pertoLongan siapa2 yang tau sedikit demi sedikit pasaL SDM nie
..aku amat menghargai jasa baek kaLian semua

..OK La duLu untuk entry kaLi ini
..harap2 semua tidak boring dan menyesaL baca entry kaLi ini
..aku bukan tiada idea
..tapi
..entry kaLi ini just untuk meLepaskan gEramKU sebab tidak pandai bersabar daLam mencari sesuatu yang susah (ceh..macam apa sak ayatKU ni)
..ok La semua
..thnkz sangat2 kerana sudi baca entry kaLi ini

..sekian terima kasih..

-SAYONARA-
_SALAM-




Thursday, February 3, 2011

g0nG xi fa cAi


SALAM
SELAMAT MALAM SEMUA

..aLhamduLiLLah hirabbiLaLamin
..sekaLi Lagi aku dipinjamkan usia untuk aku menconteng bLogKu ini
..sebenarnya entry kaLi ini tiada apa yang menarik
..hanya ingin mengucap HAPPY CHINESE NEY YEAR
..kepada semua yang meraihkan perayaan ini
..waLaupon terLambat
..tapi ikhLas dari Lubuk hatiku

..oh ya
..tahun ni dah masuk tahun arnab kan
..tapi aku sendiri apa keLebihan tahun arnab menurut kaum cina
..sebab aku Lahir di tahun NAGA
..hehehehe
..apa pon
..sekaLi Lagi aku ingin mengucapkan seLamat tahun baru cina
..kepada semua rakyat MALAYSIA

..cuKup La sampai di sini duLu entry aKu KaLi ini
..idea untuk entry kaLi ini memang kurang
..INSYAALLAH
..kaLau dipinjamkan usia
..daPat kita berteMu Lagi

..sekian terima kasih..

-SAYONARA-
-SALAM-

Wednesday, February 2, 2011

KeNaPa MeSti AdA PeRasAaN JELES?


SALAM.........

..seLamat peTang suma
..apa khabar suma
..harap2 semuanya sihat hendaknya
..before aku start entry nie
..aku mo tannya
..apa maksud JELES @ CEMBURU???

..aku pon kurang pasti apa maksud sebenar bendaLa nie
..tapi setiap orang mesti ada perasaan cemburu
..perasaan yang kita tidak dapat kawaL
..kerana ianya datang dari hati yang tuLus ikhLas
..kecuaLi cemburu buta yang datangnya hati yang busuk dan kotor
..disebabkan kekotaran yang ada pada hati itu yang membuatkan orang akan cemburu buta
..dan akan mengambiL tindakan yang tidak betuL
..ataupun tindakan yang bodoh

..tapi kenapa aku mesti cemburu
..kenapa aku tidak dapat kawaL perasaan cemburu aku
..seriusLy
..aku memang kuat cemburu
..tapi perlukah aku luahkan rasa cemburu aku itu??
..perLukah aku bagitau suma orang yang aku jeLes??
..ni La pertanyaan yang seLaLu bermain di Lubuk kepaLa hotak aku

..aku memang cemburu
..tapi aku berpegang kepada satu prinsip
..prinsip yang membuat aku bertahan seLama ini dan insyaALLAH sampai biLa
..fikiran positif dan jangan dikaLahkan dengan fikiran negatif
..dan
..sebab ituLah aku mendefinisikan cemburu aku ini dengan sesuatu yang positif
..bagi diriku
..aku cemburu adaLah disebabkan kasih sayang yang wujud daLam hatiku yang penuh ikhLas
..ya
..memang aku keras
..tapi daLam hati TUHAN saja yang tahu
..aku harap cemburu aku ini tidak sampai ketahap cemburu buta
..kerana cemburu buta akan membawa kepada kehancuran hidupku

..itu saja yang aku sempat tuLis untuk entry kaLi ini
..semoga entry kaLi ini membawa seribu pengertian daLam hidup aku
..semoga aku menjadi semakin kuat untuk menghadapi Liku2 perjaLanan yang amat jauh Lagi

..sekian terima kasih..

-SAYONARA-
-SALAM-

Tuesday, January 11, 2011

1st Teraikan taHun 2011

saLam..

kerinduan diri aku ini pd blogku tidak dpt ku gambarkan..
akhirnya aku dpt mengupdate blog utk thun bru nie..
biarpon sdh terlambat..
aku ingin berteriak di sini..
SELAMAT TAHUN BARU..

sebernanya..
aku tiada idea utk entry aku nie..
just suka2 menaip apa ya terlintas di kepala hotak aku..
aku just ingin melepaskan kerinduan pada blogku..
blog yg tiada apa2 haLa tuju..
hanya ingin meLepaskan apa yg ingin aku Lepaskan..

tahun 2010 byk memberi aku pengaLaman yg cukup berharga..
tahun 2012 adaLah tahun yg sgt menggembirakan aku..
1stLy..
aku sudah sampai 22 tahun..
aku bersyukur sangat kerana ALLAH teLah meminjamkan aku usia untuk mengihur udara segar di muka buminya yg sungguh indah ini..
2ndLy..
aku gembira kerana dapat beraya ngan famiLy aku buat kaLi pertama selepas 3 tahun aku tidak beraya bersama mereka..
kenangan yg cukup indah dan tak dapat aku Lupakan sampai bila..
3rdLy..
usia perhubungan aku dengan MYLOVE sdh mencapai setahun..
biarpon bru setahun..
tapi aku sungguh bahagia dengan kehadirannya daLam hidupku..
4thLy..
aku happy sgt dapat ramai kawan baru daLam chatgroup mytawau..
thnkz sangat2 kepada suma yg sudi jd kawan aku..

aku dah tiada idea nak type dah..
sktakt ni jak dulu aku punya entry kaLi ini..
kita jumpa d next entry k..

bye..
n
saLam..