Make your Stick Figure Family at FreeFlashToys.com

pengikut yg sporting

Thursday, August 5, 2010

******


.salam
.selamat pagi semua

.tersentuh sendiri.

.before aku start entry aku
.aku nk mnta maaf kepada korang klu2 ade yg tak suka dgn entry aku nie
.aku tau msti ada pihak yg tak puas aty klu bca entry aku nie
.actually aku bkn nk tunjuk baek atau nk jd uztaz
.tiba2 je aku terasa nk memuhasabah diri aku yg sgt kerdil disisiNYA
.aku bukan nk berceramah atau bertazkirah
.aku hanya ingin mengingati diri aku sndiri
.dan berkongsi peringatan ini kepada semua
.moga2 menjadi manfaat utk kita bersama

.dunia oh dunia
.rasanya kenapa org lebih mengejar dunia dr kehidupan yg kekal abadi d SANA
.dunia mmg seronok
.tpi kita tak tau lg keseronokan dlm kehidupan yg kekal abadi kt SANA
.aku bkn apa
.tpi aku rasa btul tersentak td

.critanya mcm nie
.td aku g uptown s.alam ngan mmber2 aku
.mmber aku nie nk g cari flavor utk wat shisha
.slalunya klu smpai je uptown
.kita msti dgr org menyanyi atau berkaraoke
.tpi td aku smpai2 je kt sana
.langsung xda pun suara yg mnyanyi
.tpi
.ada satu suara yg sgt menarik perhatianku
.suara tue dtg dr pntas yg ada kt uptown tue
.sape2 yg prnh g uptown s.alam msti tau ada satu pntas utk org tnjukkan bakat nyanyi
.pntas yg aku ckpkn tue digunakan utk ceramah agama
.tpi yg sedihnya
.krusi yg disusun kt depan pntas tue hanya lebih kurang 32% je yg berisi
.68% lg kosong
.aku pon tak tau sbbnya
.selalunya klu ada yg berkaraoke kt atas pntas tue biarpon xda krusi dia sedia kan
.org ramai snggup berdiri dpn pntas tue
.adakan ni adil
.tepuk dada tanya selera
.aku no komen
.sebab aku sndiri salah seorang yg terlibat
.terlibat apa???
.fhm2 je la

.aku cuma mau mengingatkn diri aku sndiri knpa bnda seperti nie slalu terjadi
.sungguh terharu aku tgk uztaz yg bgi ceramah td
.biarpon penonton skit tpi aku tgk azam dia utk menyampaikn kebaikan sungguh luar biasa
.aku btul2 tersentuh
.tpi sbb ada mmber skali ngan aku aku pon buat cool jak
.fhm je la
.klu aku bersungguh2 konfom ade je kata2 yg kurang enak kuar
.baek aku wat2 cool utk elak dorang wat dosa plak kan

.tpi dlm perjalanan balik
.aku btul2 tersentak ngan wajah ustaz td
.serius wajahnya still bermain di kotak fikiran aku
.aku mcm btul2 rasa kena panah tepat kt hati aku
.aku terfikir sejenak
.dunia sekarang lebih pntngkn hiburan dr apa ptt dipentngkn
.mmg dah nmpak dah kealpaan dlm diri kita
.kita semakin jauh drNYA
.sgt sedih bila memikirkannya
.apa pon
.aku hanya dpt meluahkan guna blog aku jak
.aku pon insan lemah yg sgt sng tergoda ngan hasutan syaitan durjana

.apa pon
.sebagai manusai biasa
.aku sndiri mengingatkn diri aku sndiri psl bnda nie
.aku harap entry aku ni berguna utk aku n kalian semua
.bak kata lecterur aku "Dr. Fadzil Arshad"
.moga2 menjadi manfaat utk kita bersama
.INSYAALLAH
.AMIN
.akhir kata

.sayonara
.salam


6 comments:

nur aisya humaira said...

salam...
itulah hakikat yg berlaku skang...
golongan artis disanjg tinggi,golongan ulama' dibiar terpggir...sdgkn,ilmu yg disamapikn para2 pendakwah itulah yg kte blh bwk g sane kelak...tpi ramai yg susah nk bukak ati ke arah itu...
masing2 nampak duniawi je...huhu..
sye pn tk de laa berperwatakan ustazah,tpi tgk keadaan sekelilg skang jdi sedey....huhu
mcm mne laa agaknye,generasi slpas kte ni yekk....
sekadar bgi comment je...hehe;)

qierana said...

korg x duduk dgr ceramah tu kan? 2x5 la jugak...

HANIFF BIN LAMI said...

nur: thnkz for the comment..like it very much..

qierana: tak duduk but berdiri kt belakang smbil dgr...
tpi its up to u..
aku myb tak layak utk bertazkirah kt sini..tpi aku just nk mengingatkn diri sendiri dsmoping berkongsi...
apa pon..thnkz for ur comment..

Rashid said...

salam

moga kita semua sentiasa dalam lindunganNya .

HANIFF BIN LAMI said...

salam...insyaALLAH..

sUziE said...

assalamualaikum..tersentuhnya hti suzie ble bce entry kamu ni..tp syg, npe ble hti da terdetik mrse keinsafan diri kamu xnk trus dduk bersama2 jmaah len untuk mndgr tazkirahj tersebut?? bgi suzie biar lh owg kta ape skli pun..lau hti da terbuka n minat terhadap tazkirah tu xslh lau kita nk dduk mndgrnya..maaf lah lau ayt suzie ni mybbkan kamu trse..suzie pun xlh sbaik mne pun..tp pkre yg kmu hdpi tu pnh trjadi dlm diri suzie..cme bzanya suzie pgi mndgr wlupun mmber ade time tuu..mle2 diorg kte jom lh blik buat mlu je nk dduk sini..tp suzie kata xslh pun kn bbukn wt ape2 pn just dgr tazkirah...n diowg pun akhirnya trut bsama2 mndgr tazkirah tersebut..but alhamdulillah lau kamu still ade prsaan cmtu..syukur sgt2..ok lah maaf komen bnyk2 ni..buat semak kn mata je kan??ok salam...*suzie*