Make your Stick Figure Family at FreeFlashToys.com

pengikut yg sporting

Tuesday, August 31, 2010

.akhirnya aku kembali

.salam
.dan
.selamat petang


aaaoooooooooooooooooooooooo...
hehehe
bunyi suara blogger hingusan bru bgn...
sdp woo...
tdo..
tpi korang jgn salah sngka ye..
blogger hingusan nie bkn tdo seharian k..
blogger hingusan tdo pkul 10.30 pg td k..
sekarang jam kt laptop ni bru pkul 1.37
bru 3 jam kan..
ala..
lgpon mlm td aku tdo lwt..
styd nihongo la katakan..
ada test kunun pg td..
reading test..
hahaha
cakap pasal reading test nie..
aku gelak sndiri klu igt blik time aku face to face ngan sensei aku td..
punya la malu time tidak dapat jawab soalan dia..
merah padam muka aku..
2 3 kali jgk dia ulang tanya aku..
then bila aku dah jawab dgn suara yg nak tak nak je kuar terus sensei aku tergelak...
dah sah jawapan aku salah..
aku pon gelak skali la..
hahaha
apapon..
test td tue memang oral test yang paling "bad" aku buat la..
maklum la..
orang melayu nak cakap jepun..
same jugak macam ayam nak belajar terbang..
lebih kurang je...
aku ada mulut dan boleh cakap tapi lidah keras kalau mengeluarkan bahasa2 jepun nie...
macam jugak ayam ada sayap tapi tidak jugak pandai terbang macam burung...
hehehe..
ok la dulu kali nie..
aku pon mo sambung tidur lagi..
kejap lagi buah hati jangtung kesayangan aku mesti call punya la..
maklum la...
hari last date before aku balik sabah...
yeah..
tak sabar nak balik sabah dan berhari raya....

k la dulu..
chow..
salam..

Saturday, August 7, 2010

.pergi untuk menenangkan jiwa


.salam
.selamat pagi
pic hiasan

.ntah kenapa aku tiba2
.aku dibelenggu rasa bersalah rasa mcm nie
.apa besar sgt ke dosa yg aku wat
.jam kt hp yg dipinjamkan oleh "permaisuri hatiku" dah menunjukkan 4.56 a.m
.walaupon mata dah kuyu tahap gaban
.tpi hati sgt tidak tenteram
.ni la yg membuatkan hamba ALLAH yg sekerdil aku tidak dpt kenyenyakan yg org laen kecapi

.aku tidak mampu berkata-kata
.aku tidak mampu untuk bermadah puitis
.aku tidak mampu mendendangkan lagu semerdu siti nurhaliza
.aku tidak mampu mendendangkan syair indah

.tpi
.hati kecilku ini juga ada nyawanya tersendiri
.hati kecilku ini juga ada perasaannya tersendiri
.hati kecilku ini juga ada rajuknya tersendiri
.hati kecilku ini juga ada batas kemampuannya juga
.hati kecilku ini juga mampu menitiskan air matanya
.hati kecilku ini juga ingin memuahkan emosi yg tak tertanggung olehnya
.hati kecilku ini juga inginkan apa yg hati org laen inginkan

.dan
.izinkan aku pergi utk menenangkan hati yg rajuk wat seketika
.biarkan
.ianya melepaskan apa yang ingin dilepaskannya
.biarkan
.dia memperbetulkan apa yg patut diperbetulkan
.tolong
.jangan halangnya supaya ianya dapat kembali riang
.semoga ianya mendapat suluh lampu dari yg MAHA PEMURAH


.sayonara
.salam

..thnkz to yanie

.salam
.selamat malam

.aku mls membebel pnjgn kali nie
.aku just nk say thnkz to yanie
.aku dah jd follower dia yg ke200
.lps je aku jd follower yg ke200 tue
.yanie trus bg award kpd suma follower2 dia
.thnkz sgt2 kt yanie
.aku bangga jd follower yanie yg ke200
.yaeh




.award dr yanie


.sayonara
.salam




Thursday, August 5, 2010

******


.salam
.selamat pagi semua

.tersentuh sendiri.

.before aku start entry aku
.aku nk mnta maaf kepada korang klu2 ade yg tak suka dgn entry aku nie
.aku tau msti ada pihak yg tak puas aty klu bca entry aku nie
.actually aku bkn nk tunjuk baek atau nk jd uztaz
.tiba2 je aku terasa nk memuhasabah diri aku yg sgt kerdil disisiNYA
.aku bukan nk berceramah atau bertazkirah
.aku hanya ingin mengingati diri aku sndiri
.dan berkongsi peringatan ini kepada semua
.moga2 menjadi manfaat utk kita bersama

.dunia oh dunia
.rasanya kenapa org lebih mengejar dunia dr kehidupan yg kekal abadi d SANA
.dunia mmg seronok
.tpi kita tak tau lg keseronokan dlm kehidupan yg kekal abadi kt SANA
.aku bkn apa
.tpi aku rasa btul tersentak td

.critanya mcm nie
.td aku g uptown s.alam ngan mmber2 aku
.mmber aku nie nk g cari flavor utk wat shisha
.slalunya klu smpai je uptown
.kita msti dgr org menyanyi atau berkaraoke
.tpi td aku smpai2 je kt sana
.langsung xda pun suara yg mnyanyi
.tpi
.ada satu suara yg sgt menarik perhatianku
.suara tue dtg dr pntas yg ada kt uptown tue
.sape2 yg prnh g uptown s.alam msti tau ada satu pntas utk org tnjukkan bakat nyanyi
.pntas yg aku ckpkn tue digunakan utk ceramah agama
.tpi yg sedihnya
.krusi yg disusun kt depan pntas tue hanya lebih kurang 32% je yg berisi
.68% lg kosong
.aku pon tak tau sbbnya
.selalunya klu ada yg berkaraoke kt atas pntas tue biarpon xda krusi dia sedia kan
.org ramai snggup berdiri dpn pntas tue
.adakan ni adil
.tepuk dada tanya selera
.aku no komen
.sebab aku sndiri salah seorang yg terlibat
.terlibat apa???
.fhm2 je la

.aku cuma mau mengingatkn diri aku sndiri knpa bnda seperti nie slalu terjadi
.sungguh terharu aku tgk uztaz yg bgi ceramah td
.biarpon penonton skit tpi aku tgk azam dia utk menyampaikn kebaikan sungguh luar biasa
.aku btul2 tersentuh
.tpi sbb ada mmber skali ngan aku aku pon buat cool jak
.fhm je la
.klu aku bersungguh2 konfom ade je kata2 yg kurang enak kuar
.baek aku wat2 cool utk elak dorang wat dosa plak kan

.tpi dlm perjalanan balik
.aku btul2 tersentak ngan wajah ustaz td
.serius wajahnya still bermain di kotak fikiran aku
.aku mcm btul2 rasa kena panah tepat kt hati aku
.aku terfikir sejenak
.dunia sekarang lebih pntngkn hiburan dr apa ptt dipentngkn
.mmg dah nmpak dah kealpaan dlm diri kita
.kita semakin jauh drNYA
.sgt sedih bila memikirkannya
.apa pon
.aku hanya dpt meluahkan guna blog aku jak
.aku pon insan lemah yg sgt sng tergoda ngan hasutan syaitan durjana

.apa pon
.sebagai manusai biasa
.aku sndiri mengingatkn diri aku sndiri psl bnda nie
.aku harap entry aku ni berguna utk aku n kalian semua
.bak kata lecterur aku "Dr. Fadzil Arshad"
.moga2 menjadi manfaat utk kita bersama
.INSYAALLAH
.AMIN
.akhir kata

.sayonara
.salam


Monday, August 2, 2010

tukar lagu dah


salam
selamat subuh

aku malas mo beleter panjang kali ni
aku trus jak msuk entry aku nie
sebenarnya aku dah tukar lagu dlm blog aku nie
bg lagu slow skit
myb lg ramai org tgk blog aku klu aku letak lagu slow plak
sbb klu aku letak lagu rancak msti org terkejut bila buka blog aku nie
aku harap lepas je aku tukar lagu nie bertambah la blogger2 and stalker2 yg tgk page aku
berkenaan lagu aku kali nie aku letak lagu

ok la dulu
aku pon dah ngantuk dah nie
letih sgt maen futsal
maen court standard fifa kot
1st time dalam hidup aku
hehehe
apa pon chaw dulu


sayonara
salam..


Dah la PEnat...diLayan mCm ni pLaK..




salam
selamat malam

before aku start membebel pasal entry aku kali nie
aku nk mnta maaf sgt2 klu wat sapa2 terasa ngan entry nie
aku xda niat pon mo buat sapa2 terasa
tpi
aku just nk luahkan apa yg aku rasa
hari ni mmg hari yg memenatkan
aku btul2 letih
klaz aku start pkul 12.30 tgh hari smpai kul 10 malam
patutnya klaz aku start pkul 10.30 tpi klaz dR. Zakiah cancel miggu nie
dpt la aku bngn lmbat sikit
tapi yg meletihkan aku, klaz math la
straight dr pkul 6 petang smpai 10 mlm
huhu
dah la lecturer cakap london terus
pening woo
aku rasa apa yg dia ajar 4jam straight td
10% jak mungkin masuk dlam kepala hotak aku
aku pon rsau jgk ni
harap2 jgn la aku failed sbjek nie wat kali ke2
tak sggup dah ambik klaz smpai 4jam straight
mcm nk mmpos je
mmg letih gile gile vavi la
dah la mcm nie penat
kena layan mcm nie plak
sungguh terasa
tpi xpa
myb aku jgk salah coz slalu wat dia marah ke ape ke
aku rasa mmg ptut ko aku dlayan mcm nie
coz
aku ni layak ke nk kena layan mcm raja kan
sapa la aku nie
cuma hamba ALLAH yg sgt kerdil d sisinya
but aku bersyukur sgt coz ada jgk yg meyanangi diriku ini
thnkz sgt2 kepada suma

k la
aku pon pnt sgt ari nie
cukup setakat nie jak la aku mencarut dulu
skali lg aku mnta maaf sgt2 klu2 aku ada menyinggung perasaan sesiapa dalam entry nie
sory sgt2
k
aku nk rehat dulu nie
jap lg nk g maen ftsal
wish me luck k

sayonara
salam