Make your Stick Figure Family at FreeFlashToys.com

pengikut yg sporting

Monday, December 6, 2010

salam MAAL HIJRAH

..SALAM...

alhamduLiLLah..
seteLah sekian Lama berdiam diri..
akhirnya aku aku muncuL kembaLi..

seyes..
aku rindu nak meng'update' bLog kesayangan aku ini..

aku sebenarnya teda idea pasaL entry kaLi ini..
tapi paling utama aku nak ucapkan
selamat menyambut MAAL HIJRAH...

itu saja utk kaLi ini..
jumpa Lagi daLam entry yang akan datang..

sekian terima kasih..
sayonara..

saLam......


Tuesday, August 31, 2010

.akhirnya aku kembali

.salam
.dan
.selamat petang


aaaoooooooooooooooooooooooo...
hehehe
bunyi suara blogger hingusan bru bgn...
sdp woo...
tdo..
tpi korang jgn salah sngka ye..
blogger hingusan nie bkn tdo seharian k..
blogger hingusan tdo pkul 10.30 pg td k..
sekarang jam kt laptop ni bru pkul 1.37
bru 3 jam kan..
ala..
lgpon mlm td aku tdo lwt..
styd nihongo la katakan..
ada test kunun pg td..
reading test..
hahaha
cakap pasal reading test nie..
aku gelak sndiri klu igt blik time aku face to face ngan sensei aku td..
punya la malu time tidak dapat jawab soalan dia..
merah padam muka aku..
2 3 kali jgk dia ulang tanya aku..
then bila aku dah jawab dgn suara yg nak tak nak je kuar terus sensei aku tergelak...
dah sah jawapan aku salah..
aku pon gelak skali la..
hahaha
apapon..
test td tue memang oral test yang paling "bad" aku buat la..
maklum la..
orang melayu nak cakap jepun..
same jugak macam ayam nak belajar terbang..
lebih kurang je...
aku ada mulut dan boleh cakap tapi lidah keras kalau mengeluarkan bahasa2 jepun nie...
macam jugak ayam ada sayap tapi tidak jugak pandai terbang macam burung...
hehehe..
ok la dulu kali nie..
aku pon mo sambung tidur lagi..
kejap lagi buah hati jangtung kesayangan aku mesti call punya la..
maklum la...
hari last date before aku balik sabah...
yeah..
tak sabar nak balik sabah dan berhari raya....

k la dulu..
chow..
salam..

Saturday, August 7, 2010

.pergi untuk menenangkan jiwa


.salam
.selamat pagi
pic hiasan

.ntah kenapa aku tiba2
.aku dibelenggu rasa bersalah rasa mcm nie
.apa besar sgt ke dosa yg aku wat
.jam kt hp yg dipinjamkan oleh "permaisuri hatiku" dah menunjukkan 4.56 a.m
.walaupon mata dah kuyu tahap gaban
.tpi hati sgt tidak tenteram
.ni la yg membuatkan hamba ALLAH yg sekerdil aku tidak dpt kenyenyakan yg org laen kecapi

.aku tidak mampu berkata-kata
.aku tidak mampu untuk bermadah puitis
.aku tidak mampu mendendangkan lagu semerdu siti nurhaliza
.aku tidak mampu mendendangkan syair indah

.tpi
.hati kecilku ini juga ada nyawanya tersendiri
.hati kecilku ini juga ada perasaannya tersendiri
.hati kecilku ini juga ada rajuknya tersendiri
.hati kecilku ini juga ada batas kemampuannya juga
.hati kecilku ini juga mampu menitiskan air matanya
.hati kecilku ini juga ingin memuahkan emosi yg tak tertanggung olehnya
.hati kecilku ini juga inginkan apa yg hati org laen inginkan

.dan
.izinkan aku pergi utk menenangkan hati yg rajuk wat seketika
.biarkan
.ianya melepaskan apa yang ingin dilepaskannya
.biarkan
.dia memperbetulkan apa yg patut diperbetulkan
.tolong
.jangan halangnya supaya ianya dapat kembali riang
.semoga ianya mendapat suluh lampu dari yg MAHA PEMURAH


.sayonara
.salam

..thnkz to yanie

.salam
.selamat malam

.aku mls membebel pnjgn kali nie
.aku just nk say thnkz to yanie
.aku dah jd follower dia yg ke200
.lps je aku jd follower yg ke200 tue
.yanie trus bg award kpd suma follower2 dia
.thnkz sgt2 kt yanie
.aku bangga jd follower yanie yg ke200
.yaeh




.award dr yanie


.sayonara
.salam




Thursday, August 5, 2010

******


.salam
.selamat pagi semua

.tersentuh sendiri.

.before aku start entry aku
.aku nk mnta maaf kepada korang klu2 ade yg tak suka dgn entry aku nie
.aku tau msti ada pihak yg tak puas aty klu bca entry aku nie
.actually aku bkn nk tunjuk baek atau nk jd uztaz
.tiba2 je aku terasa nk memuhasabah diri aku yg sgt kerdil disisiNYA
.aku bukan nk berceramah atau bertazkirah
.aku hanya ingin mengingati diri aku sndiri
.dan berkongsi peringatan ini kepada semua
.moga2 menjadi manfaat utk kita bersama

.dunia oh dunia
.rasanya kenapa org lebih mengejar dunia dr kehidupan yg kekal abadi d SANA
.dunia mmg seronok
.tpi kita tak tau lg keseronokan dlm kehidupan yg kekal abadi kt SANA
.aku bkn apa
.tpi aku rasa btul tersentak td

.critanya mcm nie
.td aku g uptown s.alam ngan mmber2 aku
.mmber aku nie nk g cari flavor utk wat shisha
.slalunya klu smpai je uptown
.kita msti dgr org menyanyi atau berkaraoke
.tpi td aku smpai2 je kt sana
.langsung xda pun suara yg mnyanyi
.tpi
.ada satu suara yg sgt menarik perhatianku
.suara tue dtg dr pntas yg ada kt uptown tue
.sape2 yg prnh g uptown s.alam msti tau ada satu pntas utk org tnjukkan bakat nyanyi
.pntas yg aku ckpkn tue digunakan utk ceramah agama
.tpi yg sedihnya
.krusi yg disusun kt depan pntas tue hanya lebih kurang 32% je yg berisi
.68% lg kosong
.aku pon tak tau sbbnya
.selalunya klu ada yg berkaraoke kt atas pntas tue biarpon xda krusi dia sedia kan
.org ramai snggup berdiri dpn pntas tue
.adakan ni adil
.tepuk dada tanya selera
.aku no komen
.sebab aku sndiri salah seorang yg terlibat
.terlibat apa???
.fhm2 je la

.aku cuma mau mengingatkn diri aku sndiri knpa bnda seperti nie slalu terjadi
.sungguh terharu aku tgk uztaz yg bgi ceramah td
.biarpon penonton skit tpi aku tgk azam dia utk menyampaikn kebaikan sungguh luar biasa
.aku btul2 tersentuh
.tpi sbb ada mmber skali ngan aku aku pon buat cool jak
.fhm je la
.klu aku bersungguh2 konfom ade je kata2 yg kurang enak kuar
.baek aku wat2 cool utk elak dorang wat dosa plak kan

.tpi dlm perjalanan balik
.aku btul2 tersentak ngan wajah ustaz td
.serius wajahnya still bermain di kotak fikiran aku
.aku mcm btul2 rasa kena panah tepat kt hati aku
.aku terfikir sejenak
.dunia sekarang lebih pntngkn hiburan dr apa ptt dipentngkn
.mmg dah nmpak dah kealpaan dlm diri kita
.kita semakin jauh drNYA
.sgt sedih bila memikirkannya
.apa pon
.aku hanya dpt meluahkan guna blog aku jak
.aku pon insan lemah yg sgt sng tergoda ngan hasutan syaitan durjana

.apa pon
.sebagai manusai biasa
.aku sndiri mengingatkn diri aku sndiri psl bnda nie
.aku harap entry aku ni berguna utk aku n kalian semua
.bak kata lecterur aku "Dr. Fadzil Arshad"
.moga2 menjadi manfaat utk kita bersama
.INSYAALLAH
.AMIN
.akhir kata

.sayonara
.salam


Monday, August 2, 2010

tukar lagu dah


salam
selamat subuh

aku malas mo beleter panjang kali ni
aku trus jak msuk entry aku nie
sebenarnya aku dah tukar lagu dlm blog aku nie
bg lagu slow skit
myb lg ramai org tgk blog aku klu aku letak lagu slow plak
sbb klu aku letak lagu rancak msti org terkejut bila buka blog aku nie
aku harap lepas je aku tukar lagu nie bertambah la blogger2 and stalker2 yg tgk page aku
berkenaan lagu aku kali nie aku letak lagu

ok la dulu
aku pon dah ngantuk dah nie
letih sgt maen futsal
maen court standard fifa kot
1st time dalam hidup aku
hehehe
apa pon chaw dulu


sayonara
salam..


Dah la PEnat...diLayan mCm ni pLaK..




salam
selamat malam

before aku start membebel pasal entry aku kali nie
aku nk mnta maaf sgt2 klu wat sapa2 terasa ngan entry nie
aku xda niat pon mo buat sapa2 terasa
tpi
aku just nk luahkan apa yg aku rasa
hari ni mmg hari yg memenatkan
aku btul2 letih
klaz aku start pkul 12.30 tgh hari smpai kul 10 malam
patutnya klaz aku start pkul 10.30 tpi klaz dR. Zakiah cancel miggu nie
dpt la aku bngn lmbat sikit
tapi yg meletihkan aku, klaz math la
straight dr pkul 6 petang smpai 10 mlm
huhu
dah la lecturer cakap london terus
pening woo
aku rasa apa yg dia ajar 4jam straight td
10% jak mungkin masuk dlam kepala hotak aku
aku pon rsau jgk ni
harap2 jgn la aku failed sbjek nie wat kali ke2
tak sggup dah ambik klaz smpai 4jam straight
mcm nk mmpos je
mmg letih gile gile vavi la
dah la mcm nie penat
kena layan mcm nie plak
sungguh terasa
tpi xpa
myb aku jgk salah coz slalu wat dia marah ke ape ke
aku rasa mmg ptut ko aku dlayan mcm nie
coz
aku ni layak ke nk kena layan mcm raja kan
sapa la aku nie
cuma hamba ALLAH yg sgt kerdil d sisinya
but aku bersyukur sgt coz ada jgk yg meyanangi diriku ini
thnkz sgt2 kepada suma

k la
aku pon pnt sgt ari nie
cukup setakat nie jak la aku mencarut dulu
skali lg aku mnta maaf sgt2 klu2 aku ada menyinggung perasaan sesiapa dalam entry nie
sory sgt2
k
aku nk rehat dulu nie
jap lg nk g maen ftsal
wish me luck k

sayonara
salam



Saturday, July 31, 2010

MoDuL Oh M0DuL

salam dan selamat petang semua
selamat bertemu kembali

aku rasa entry aku kali ni kurang menarik la
bukan apa
aku sebenarnya penat sgt coz bru blik dr modul PPKP(modul bikin panas)
kt kampus kesayanganku(kunun2)
bayangkn la
aku bangun pagi kul 6.30 a.m
bangun2 je nk mandi tpi air kt toilet ape bukan maen slow
apa tak
dlm masa yang sama 3 bilik air sedang beroperasi menerima kunjungan bdk2 rumah aku
yg berebut2 nk mandi awl
kunun2 nak g awl la
mklum la modul tu start kan pkul 8(kunun2)
alik2 pkul 9 jgk bru start
tension je dtg awal
nasib baek la ceramah tue best
dia punya penceramah mmg terbaek la
mulut dia PPEEERRRGGGGHH...
mmg terbaek la
xda lapisan ozon langsung
suma maen lepas je
tu la yg wat aku tak tertido time ceramah tue

2nd part of modul tue plak LDK
1st2 tue mmg borink gak la
tp
sebab borink sgt aku terpaksa la menjoinkan diri dlm LDK tue
supaya hilang jugak la keboringan ketahapan gabaman
ada satu game tue aku mmg suka
actually, aku tdk terlibat game tue
sbb tu la aku sempat rakam video nie
tpi bg aku game tu la yg pling aku suka dlm byk2 game td

video


huhuhu
ok la dulu setakat nie
aku dah ngantuk
mataku ni pon lagu bebenor dah
seyes aku tak tahan dah..
apa pon thnkz to u all k..
jumpa lg kt laen entry


sayonara
salam










Friday, July 30, 2010

LENSA BURUK, THE CONTEST : bezday 21st KU

Salam dan Selamat Malam semua...

First, aku nk bertrima ksh kat AREN....
thnkz to him coz lawat blog aku dan tgglkn pesanan kt blog aku...
dgn perasaan ingin tau yg membuak-buak tntg arin nie aku pon try la usha blog dak AREN nie..
time tgh2 kusyuk baca entry budak nie..
tiba2..
aku pon tertngk sesuatu yg best kt entry dia..
entry psl contest nie...
mcm menarik je aku tgk..
so, aku pon nk try la....
so..
aku msuk contest nie pon bkn utk menang tpi just nk meluaskn pergaulan aku ngan otai2 blogger2 yg msuk contest nie jgk...
mklumla..aku ni kan bru lg..

actually,
pic nie disnap time bezday aku yg ke21..
time ni la time yg paling bahagia coz myPERMAISURI wat suprise untuk celebrate mybezday
thnkz so much mybucuk..
hehehehe



tajuk foto : bezday 21st KU
model telefon bimbit : sony ericsson K800i

slogan : Saya suka blog Lensa Buruk kerana
pertama kali saya masuk blog ini saya sudah menerima pesanan dari MR.google yg memberi keterujaan kepada saya untuk lebih mengenali blog yang banyak entry-entry menarik yang
berbunyi seperti ini

5 orang rakan yang kujemput:



PESANAN RINGKAS >>>>
saya @ bL0gGeR hiNgUSaN mengikuti contest nie bukan utk menang
tapi,
untuk menramaikan mmber2 blogger...
tapi klu menang, aku bersyukur sangat..
apapon thankz sangat2 kepada pihak penganjur yg sudi menerima penyertaan saya buat pertama kalinya..
k..thnkz to all of u

sayonara...
salam..





betul ka??

salam dan selamat petang semua....

















i'm back..
hehehehehehehe...

mesti korang semua terkejut dgn entry aku kali nie kan..
mesti korang semua tertanya-tanya apa yang aku maksudkan ka...??
betul ka??

jak tue..
nak wat gimik sikit..
hehehe...

before aku start..
nak tanya sikit..
ada tak lagu keluar kalau korang buka blogKU nie..???

actually,
aku nak minta pendapat korang semua..
betul ka LAGU kat blog aku ni bising sangat..
betul ka boleh wat orang terkejut...
betul ka boleh want telinga korang bingit..
betul ka??
aku ada dapat pandangan yang mengatakan lagu2 mcm nie tak sesuai letak kat blog..
betul ka??
kalau korang prihatin tolong la suggest lagu2 yang sesuai untuk blogKU ni.
sape2 yang minat lagu nie blh la dgr kt blog aku ...
atau g link nie..
boleh tengok video clip skali...

ok....
aku harap ada la orang2 yang prihatin terhadap blogKU nie..
k..
thnkz to all..

ok la wat kali nii...
jumpa lagi kat next entry k..
bye semua..


sayonara..
salam..

Thursday, July 29, 2010

blogku berwajah baru

salam dan semalat subuh semua....
before aku start ngan entry aku,
aku ingin meluahkan perasaan bersyukur aku kepada ALLAH s.w.t
kerana dengan keizinanNYA aku masih lagi dipinjamkan nyawa untuk aku meneruskan kehidupan ini dan dengan ini juga aku masih lagi diberi peluang untuk mencarut@menaip@mengarut dalam blog kesayanganku ini..
ALHAMDULILLAH....syukur sangat-sangat..

pada pagi subuh jumaat yang sangat mulia ini,
disebabkan aku masih tidak boleh melelapkan mata untuk menempuhi liku-liku mimpi-mimpi yang terindah, tiba-tiba hati aku tergerak untuk meninjau blog kesayanganku..
tak tau kenapa tiba-tiba hati kecil hamba ALLAH yang bernama HANIFF BIN LAMI mengatakan seumpama ini.. "apa sudah jadi ngan blog aku ya..lama gilak sudah aku ndak buka nie...
mo tinguk la...mana la tau boleh buat perubahan baru...bagi tambah smart lagi...kan bagus...hehehehe" (hehehehe tu yang penting)

setelah hati kecil hamba ALLAH tadi berkata sedemikian maka tergerak la jari jemari yang menyentuh keyboad laptop acer model 4920 yang tidak begitu cantik untuk 'mengclose atau mengsignout FB yg sgt boring pada ketika ini'...lepas je out dari FB tadi trus jari jemari tadi menaip apa yang patut untuk buka blog ini..lepas jak buka terus sign in..heheheheheheh...

lama jugak aku renung blog aku nie...ada lebih kurang 5 hingga 10 minit jugak la...lepas jak renung-renung, tiba-tiba keluar pulak idea yg tidak begitu bernas mungkin (tapi sangant bernas bagi aku) untuk aku start mengedit apa yang patut dalam blog aku nie..macam2 jugak la aku buat..contohnya...jeng jeng jeng,..
malas la aku mo taip..penat sudah jariku nie..korang tengaok la sendiri..apa perubahan yang ada dalam blog aku yang lama dan apa yang ada dalam blog aku yang baru..ehhh,tapi xpa..aku bagitau salah satu yang baru yang aku buat dalam blog nie..
aku tukar gambar dan background...
hehehehe

apa-apa pon aku bangga sebab berjaya mengedit blog aku kepada yg lebih menarik (kot2 la sebab bagi aku lagi menarik dari yang dulu)hehehehe..

ok la dulu wat masa nie..
next time aku update lagi blog aku ekk..
siapa-siapa yang baca blog aku nie rajin la komen entry k..
kalau tak suka just klik kat 'benci"
kalu suka just klik kat "sayang"
dan kalau tersangat suka just klik kat "cinta"

sekian saja entry budak hingusan dalam berbloger ini..
harap2 next time aku dapat idea yg lagi menarik untuk dikongsi ngan korang suma..
salam sayang dari bloger hingusan...HANIFF BIN LAMI..

sayonara...
salam..

Thursday, July 8, 2010

kesedihanku

salam suma...

firstly..
apa yg ptt aku buat lg utk membahagiakn org yg kusyg..
knapa aku tak dpt bg kebahagian kepada org yg kusyg...
adakah aku ni teruk sgt..
adakah aku ni hina sgt..
adakah aku ni bodoh sgt...

knpa suma yg aku buat tak blh bg kepuasan..
knpa ada saja yg tak btul aku buat..
knpa aku slalu wat org skit aty..
knpa aku slalu wat org benci aku..

knapa
knapa..
knapa..

Wednesday, June 23, 2010

terigin nk blajar maen rollerblade

salam..

sebelum aku membebel psl tjuk entry aku kali nie..
aku nak bgtau korang yg short cos aku dah abis..
td bru je abis final..
lega rasanya...
paper td tue pon blh jgk la..
harap2 dpt la tolong bg naek poiter aku yg mcm haram skrg nie..
bkn apa..
tkut klu2 aku grad nnti pointer tak cukup 3..
degree pon mcm 'teda-teda' klu below 3poiter..
dah2..
aku xnk bebel pnjang psl bnda nie..


aku mo start bebel psl entry aku plak..
korang rasa senang tak nk blajar maen "rollerblade"...
aku teringin sgt nk blajar maen..
sape yg terer mai la trunkn ilmu kt aku...
jgn la kedekut ilmu...
kan dalam islam ilmu yg bermanfaat akan kekal smpai bila2..
biarpon kita dah xde dlm dunia ni lg..
hehehehe..
(buat2 tau psl agama plak)..

tpi aku plik la..
nape aku tiba2 jak ni mo maen rollerblade..
mmber aku ckp..
klu terer maen rollerblade msti terer gak maen ice-skating..
nk nk nk...
aku nk terer 2 2..
aku msti try..
jom r suma..
ramai2 maen rollerblade..
msti syok kan..

erm....
xde idea dah la nk mencarut..
k la dulu..
next time aku mencarut lg k..
salam suma..

Thursday, June 10, 2010

tension ngan UiTM

salam suma..
ari ni aku tnsion gila..
dri pagi smpai pagi aku on9 nk cek rezot..
tpi...
apa yg aku dpt??
pnt je..
huhuhu..
tension btul la ngan uitm nie
student beribu tpi server yg dbuka utk cek rezot 3 je..
mn tak jem..
adoyai..
tension setensionnya..
hahaha..
ape la aku merapuh nie..

Tuesday, May 25, 2010

petua lama tpi bru dipraktikkan..

salam...

hari aku demam..
aku tak tau knpa aku blh demam..
tpi yg buat skit atynya nie demam aku ni pakej skali ngan selesema..
ekk..
btul ke??
ke sesema...
lantak la..
apa pon.
yg pntng mksd dia sama dan suma org faham..


time demam dan selesema@sesema nie la aku dpt satu petua bru..
hehehehe..
petua mcm mn nak keluar kan hingus yg tersumbat dlm hidung kita..
petua ini menjadi..
sbb aku sndiri sdh try.
skali try nk lg..
hehehe...
best2..


tpi kan..
kena hati2 sikit la..
sbb kita guna air panas mendidih..
(ntah btul tak ayat tu)
di sini aku nk bgtau cara2 mcm mn nk ikot petua ini..

1) panas kan air..
2) ambik air yg dah mendidih td n masuk kan ke dalam gayung atau apa2 yg sewaktu dgnnya..
3) letakkan muka kt atas gayung yg berisi air mendidih td dan sedut WAP yg terhasil dr air panas td..
4) sedut smpai rasa tak dpt nk sedut dah..
5) lps tue kuar kan suma hingus yg blh di kuarkan..

itu la dia 5 langkah muda utk menyelesiakan hidung yg tersumbat kt dalam hidung..
aku harap sape2 yg ikot petua nie berpuas aty hendaknya...
klu tak pecaya pon tak pa..
yg pnting aku dah try dan petua ini sgt mnjadi..


thats all for this time..
thnkz very much.
chow chin chau..
salam..

Sunday, May 23, 2010

kembali pulang

salam..


akhirnya aku kembali utk mengUPDATE blogku yg begitu lama aku tgglkan..
ceh..
mcm pegi merantau jauh je kan..
title pon mngarut je..
mcm tajuk lgu lg..
hahaha

actually aku mghilang slama nie adalah dsbbkan dgn hal2 yg tak dpt aku critakan n kongsikan ngan korang sume..
byk prblm bha..
tpi xpa..
aku blh hndle suma...
hehehe..


ok la dulu..
next time aku update crita2 menarik plak k..
and information yg brguna.
k..
chau dulu..
salam suma..
bye.

Monday, January 11, 2010

first time update blog thun 2010

salam sume..
ari nie first time lg aku update blogku..
huhuhu.

b4 nie aku xpernh update pon blogku nie..
mklum la..
brodband aku bg "terminet" time cuti sem ari tue..
mls mau bw blik sabah kan..
hehehe..

aku xde idea la nak tulis kt blog nie..
k la..
bye.
salamm