Make your Stick Figure Family at FreeFlashToys.com

pengikut yg sporting

Wednesday, November 11, 2009

sTaTiC n dYnaM!C..

salam sume..

tolong aku..
aku dah tension dah nie stdy
huhuhu..
nasib baek la paper nie last paper utk sem nie..
harap2 dpt lepas.
tu pon cukup la..

whai static n dynamic..
knpa la ko ssh sgt nk kena fhm..
nk pecah dah kpala hotak aku nie stdy ko..
aku pon tak tau dah nk wtpe lg..
aku harap..
lecterer ksayangan mmber aku (sopi)
bg chan aku lepas sbjek nie,,
huhuh
sbjek susah ko..
huhuh
oh sTaT!C..
oh dYnaM!C..
I loVE u s0 mUcH..
muah muah muah,,
hahahahaha..

Tuesday, November 10, 2009

1st TIME kot..




salam sume..

hari ni hari yg pling bhagia dalam hidupku..
sronok gila..
ni la 1st time dalam hidupku celebrate mybezday ngan permaisuri hatiku..
nk tau sape wanita bertuah tue..
hehehe..
jeng..jeng...jeng...
sapa lagi klu bukan gmbar kt tepi tue..
hehehe..
HAZNIZA BINTI JAMAAIN..
thnkz syg..

syg la org yg pertama celebrate bezday ngan abg selama abg dah hidup slama 21thun nie..
b4 b4 nie..
myfmly je la yg celebrate mybezday..
tak sngka plak umur aku dah mencecah dewasa bru dpt celebrate mybezday ngan org tercinta..
alangkah bahagianya aku rasa..

sudah lama kuidam2kn saat seperti nie..
akhirnya..
hari ini..
bertarikh 10.11.2009..
tarikh kebahagian dalam hidup ku..

tu je la entry aku utk kali nie..
ngantuk dah aku nie..
tak larat nk taip pnjng2,,
mataku berat gila nie..
dr semalam 2 jam jak aku tido..
hahaha,,
apapon..
skali lagi..
aku nk say
I LOVE U SO MUCH NIZA..

Sunday, November 8, 2009

Bezday present paling bermakna dalam hidupku

salam sume..

aku nk bgtau korang sume nie..
ari ni aku dah dpt bezday present yg pling bermkna dlm hidup ku..
present nie adalah dri insan yg sgt kusygi n cintai..
LOVE U SO MUCH SYG..

actually,
artikel ni aku terbaca kat dlm profile MS die..
die yg suh aku bce..
so aku buka la profile die..
aku terbaca la luahan hatinye dlm profile die tue..
dpt la jgk aku memuhasabahkn diri aku..
thnkz syg..
LOVE U SO MUCH..

ni la die LUAHAN HATI SEORANG HAWA:

Tinta buat bakal suamiku.... Buatmu,bakal suamiku. Entah angin apa yang membuai hari ini, membuatkanku begitu berani untuk mencoretkan sesuatu untuk dirimu yang tidak pernah kukenali. Aku sebenarnya tidak pernah berniat untuk memperkenalkan diriku kepada sesiapa.Apatah lagi meluahkan sesuatu yang khusus buatmu sebelum tiba masanya. Kehadiran seorang lelaki yang menuntut sesuatu yang aku jaga rapi selama ini semata-mata buatmu. Itulah hatiku dan cintaku, membuatkan aku tersedar dari lenaku yang panjang. Aku telah dididik ibu semenjak kecil agar menjaga maruah dan mahkota diriku kerana Allah telah menetapkannya untuk suamiku, iaitulah dirimu suatu hari nanti. Kata ibu, tanggungjawab ibubapa terhadap anak perempuan ialah menjaga dan mendidiknya sehingga seorang lelaki mengambil alih tanggungjawab itu dari mereka. Jadi, kau telah wujud dalam diriku sejak dulu lagi. Sepanjang umurku ini. Aku menutup pintu hatiku daripada mana-mana lelaki kerana aku tidak mahu membelakangimu. Aku menghalang diriku dari mengenali mana-mana lelaki kerana aku tidak mahu mengenali lelaki lain selainmu, apatah lagi memahami mereka. Kerana itulah aku sedaya kudrat yang lemah ini membatasi pergaulanku dengan bukan mahramku. Aku sering sahaja berasa tidak selamat diperhatikan lelaki. Bukanlah aku menyangka buruk terhadap mereka, tetapi lebih baik aku berjaga-jaga kerana contoh banyak di depan mata. Apabila terpaksa berurusan dengan mereka, akan aku buat ‘expressionles face’ dan ‘cool’. Akan aku palingkan wajahku daripada lelaki yang asyik merenungku ataupun cuba menegurku. Aku seboleh-bolehnya melarikan pandanganku daripada ajnabi kerana pesan Sayyidatina ‘Aisyah R.A ; “sebaik-baik wanita ialah yang tidak memandang dan dipandang” Aku tidak ingin dipandang cantik oleh lelaki. Biarlah aku hanya cantik di matamu. Apa guna aku menjadi idaman ramai lelaki sedangkan aku hanya boleh menjadi milikmu seorang. Aku tidak merasa bangga menjadi rebutan lelaki bahkan aku merasa terhina diperlakukan sebegitu seolah-olah aku ini barang yang boleh dimiliki sesuka hati. Aku juga tidak mahu menjadi punca kejatuhan seseorang lelaki yang dikecewakan lantaran terlalu mengharapkan sesuatu yang tidak dapat kuberikan. Bagaimana akan aku jawab di hadapan Allah kelak andai disoal? Adakah itu sumbanganku kepada manusia selama hidup di muka bumi? Kalau aku tidak ingin kau memandang perempuan lain, aku dululah yang perlu menundukkan pandanganku. Aku harus memperbaiki kelemahan dan menghias peribadiku kerana itulah yang dituntut Allah. Kalau aku inginkan lelaki yang baik menjadi suamiku, aku juga perlu menjadi perempuan yang baik. Bukankah Allah telah menjanjikan perempuan yang baik itu untuk lelaki yang baik? Tidak dapat aku nafikan, sebagai remaja aku memiliki perasaan untuk menyayangi dan disayangi. Namun, setiap kali perasaan itu datang, setiap kali itulah aku mengingatkan diriku bahawa aku perlu menjaga perasaan itu kerana ia semata-mata untukmu. Allah telah memuliakan seorang lelaki yang bakal menjadi suamiku untuk menerima hati dan perasaanku yang suci. Bukan hati yang menjadi lebihan lelaki lain. Lelaki itu berhak mendapat kasih yang tulen, bukan yang telah dibahagi-bahagikan. Diriku yang sememangnya lemah ini diuji Allah apabila seorang lelaki secara tidak sengaja mahu berkenalan denganku. Aku secara keras menolak, pelbagai dalil aku dikemukakan, tetapi dia tidak mahu mengalah. Lelaki itu tidak hanya berhenti di situ. Dia sentiasa menghubungi dan menggangguku. Aku berasa amat tidak tenteram, seolah-olah seluruh hidupku yang ceria selama ini telah dirampas dariku. Aku tertanya-tanya adakah aku berada di tebing kebinasaan. Aku beristighfar memohon keampunan-Nya. Aku juga berdoa agar Dia melindungi diriku daripada sebarang kejahatan. Kehadirannya membuatkan aku banyak memikirkanmu. Kau kurasa seolah-olah wujud bersamaku. Di mana sahaja aku berada, akal sedarku membuat perhitungan denganmu. Aku tahu lelaki yang melamarku itu bukan dirimu. Malah aku yakin pada gerak hati, ‘woman intuition’ku yang mengatakan lelaki itu bukan kau. Aku bukanlah seorang gadis yang cerewet dalam memilih pasangan hidup. Siapalah diriku ini untuk memilih berlian sedangkan aku hanya sebutir pasir yang wujud di mana-mana. Tetapi aku juga punyai keinginan seperti gadis lain, dilamar lelaki yang bakal dinobat sebagai ahli syurga, memimpinku ke arah tuju yang satu. Tidak perlu kau memiliki wajah seindah Nabi Yusuf A.S yang mampu mendebarkan jutaan gadis untuk membuatku terpikat. Andainya kaulah jodohku yang tertulis di Luh Mahfuz, Allah pasti mencampakkan rasa kasih di dalam hatiku, jua hatimu kali pertama kita berpandangan. Itu janji Allah. Akan tetapi, selagi kita tidak diikat dengan ikatan yang sah, selagi itu jangan kau zahirkan perasaanmu itu kepadaku kerana kau masih tidak mempunyai hak untuk berbuat begitu. Juga jangan kau lampaui batasan yang telah ditetapkan syara’. Aku takut perlakuanmu itu akan memberi impak yang tidak baik dalam kehidupan kita kelak. Permintaanku tidak banyak, cukuplah dirimu yang diinfak seluruhnya pada mencari redha Ilahi. Aku akan berasa amat bertuah andai dapat menjadi tiang seri ataupun sandaran perjuanganmu. Bahkan aku amat bersyukur pada Ilahi kiranya akulah yang ditakdirkan meniup semangat juangmu, menghulurkan tanganku untuk berpaut sewaktu rebah atau tersungkur di medan yang dijanjikan Allah dengan kemenangan atau syahid itu. Akan aku kesat darah dari lukamu dengan tanganku sendiri. Itulah impianku. Aku pasti berendam airmata darah andainya engkau menyerahkan seluruh cintamu padaku. Bukan itu yang aku impikan. Cukuplah kau mencintai Allah dengan sepenuh hatimu. Kerana dengan mencintai Allah kau akan mencintaiku kerana-Nya. Cinta itu lebih abadi dari cinta insan biasa. Moga cinta itu juga yang akan mempertemukan kita kembali di syurga. Aku juga tidak ingin dilimpahi kemewahan dunia. Cukuplah dengan kesenangan yang telah diberikan ibubapaku dulu. Apa guna kau menimbun harta untuk kemudahanku sekiranya harta itu membuatkan kau lupa pada tanggungjawabmu terhadap agamamu. Aku tidak akan sekali-kali bahagia melihatmu begitu. Biarlah kita hidup di bawah jaminan Allah sepenuhnya. Itu lebih bermakna bagiku. Dariku,Bakal isterimu...

21??dewasa kah aku??

salam sume..

tpat kul 12.01 td aku dah mencecah 21 thun..
aku sungguh happy kerana ari nie adalah ari pling bermkna dalam hidup aku..
ye la..
knpa tak,..
aku kan dah mncapai 21 thun..
tu mnndakan aku dah dewasa..
tpi aku konfius la...
aku dewasa dr segi ape ekk..
adakah dr segi
paras rupa??
pemikiran??
huhuhu...
aku pon tak tau nk ckp..
hahaha...

tpi yg bestnye..
bila umur dah 21 nie..
aku lg sronok la..
mana taknya...
bila ckp je umur bwh 21
byk bende yg aku terhalang nk wat...
skrg aku dah tak ragu2 dah nk msuk clubbng..
kan dah 21 thun..
takyah nk tkut2 dah..
takyah nk gune2 kabel dah bile nk msuk..
hahahaha...
(poyo je lebih)

oh ya..
lupe plak aku nk say thnkz kat sume yg wish bezday kat aku..
yg bestnye...
org yg awl wish bezday kat aku ialah org yg aku "SANGAT SAYANGI N CINTAI"
LOVE U SO MUCH SYG>>
biarpon xde hadiah tpi aku ckup happy ble ade org yg igt bezday aku...
berikut adalah 3 senarai nama terawal yg terawal wish bezday sebaek saja tpt kul 12.01 td:
1) Hasniza binti Jamaain. (CINTAKU)
2) Amy (excinta monyetku)
3) Intan(excintaku monyetku time skul dulu).
lpas tue brula kwn2 aku yg wish kat aku..
apa pon..
thnkz sume...

tpi utk pengetahuan la kan..
yg 3 nie tlah didahuluai oleh org yg termamat ku SAYANGI n CINTAI..
that is MY PARENTS..
thnkz mum
thnkz dad..
dorang wish lg awal
b4 kul 12 lg dorang dah wish
dorang ckp wish awal2 coz tkut tertido..
hehehehe..
ape pon..
thankz so much.
LOVE U ALL so MUCH...
mmmmuuuaahhh..

Saturday, November 7, 2009

tgh stdy tpi smpat plak update blog..


salam sume..
erm..
dlm kesibukan menempuh liku2 final..
smpat plak aku update blog aku nie..
hahaha..

yg peliknya, aku update blog ku nie time aku stdy..
esok ada paper kot..
hahahaha..

sbnrnya..
time nie aku dah tension dah stdy
stdy sbjek yg killer gak la..
HYDROLOGY ENGINEERING...
mcm nk terbelah 8 dah otakku nie..
huhuhu..

nsib baek la lgu2 THE TIMES nie blh wat otakku berhibur seketika..
thnkz NAZA..
i selut lu bro..
lgu2 lu mmg layan la bro..
best...
penuh mkna..
hehehe

oh ya..
nk tgk kan mcm mn keadaan aku stdy skrg nie..
aku ada tgkp pic td..
yg kt atas tu la pic nye..
hehehe....
nmpak sgt kan tension..
hahahahaha..

k la
mau smbung stdy lg nie..
huhuhuhu...
kali ni aku layan lagu THE SUSPECT plak..
aku minat gila lgu band nie..
lgu KAMI YG DISYAKI..
hahaha..

k la..
nk chow..
salam..

Saturday, October 24, 2009

hari yg sgt bahagia

salam sume..

ari ni aku nk bgtau yg ari nie ari yg sgt bahagia..
bhagia gila...
nk tau napa..
arrrr..
dgr citer nie..
heheh


24hb.10.2009..
tpt kul 8.45 pg
hp express music 5130 aku berdering..
sora sorang pompuan kluar dr speaker hp ku..
tau apa dia ckp..
"bgn la..dah 8.45 dah nie..
g la besiap..
klu tak..cancel sume program ari nie"..

aku apa lg..
dgr jak sora tue..
trus bgn p mndi n siap2,,
myb dlm 15 minit kot aku siap..
ehehe..
lpas jak aku siap..aku kjut kwnku...
harap2 dpt la mnta tolong hntar aku g stesen KTM..
alik2 xda sorang pon nk bgn..
huuhuhu
nk tak nk tpksa la aku g stesen KTM tue sorang..
aku bw la motor legend merah c topik tue..
smpai stestn tue aku pking la motor tue elok2..

lps tue aku naek KTM g KL sentral..
smpai KL sentral aku jmpa ngan....
sapa??
hehehe..
aku jmpa la pemilik sora yg kejet aku pkul 8,45 td,..
klu nk tau,,,ni la firts time aku jmpe die tau..
aku ngan die chat je kat YM..
akhirnya ketemu jgk kami berdua..
hehehe...

lps jmpa tue trus kmi jln g mid valley...
hehehe..
smpai2 sana trus g tgk tiket wayang..
mklum la..tkut xdpt nk tgk wayang..
hehehe...

lps tg wygn kami kuar la...
die ckp nk tmnkn aku cri bju utk konvokesyen nnti..
hehehe..

lps jmpe bju kmi trus blik..
hehehe
tpi kmi lepak jap la kt KL sentral lg..
coz tggu mmber dia mkn ngan bf mmber die tue..
lme gak la..
lps je mmber dia habis mkn..
dorang trus g jmpe kami..
then lps tue aku pon tros blik..

tu je la citer aku ari nie..
mcm xde yg mnarik kan..
tpi sbnrnye...
yg buat aku bhagia hari nie coz
gadis yg aku mksdkn dlm citer aku td tue..
ialah>>>>>>>>>>>
kekasih hatiku..
permaisuri hatiku..
n orang yg sgt aku cintai...

ape pon..
aku happy sgt..
thnkz syg....

Tuesday, October 20, 2009

hatiku terubat kembali..

salam..

hari ni aku sungguh happy..
happy gle2..
hatiku yg bru terluka kini telah terubat..
ahakz..
hahaha..

love u so much nieza..
hanya tu yg blh aku ungkapkn..

Sunday, October 18, 2009

pegi deRAYA di hari DEEPAVALI


salam sume..
aku nk cter nie..
smlm aku g beraya kat cheras..
yg peliknye nie..
open house mmber ku nie utk ary raya tpi die wat time deepavali plak..
plik kan..
hehehe

mcm besa la..
aku pegi ngan mmber2 aku la..
nme2 dorang kan...
saufi,jr,mang,fendi,zami,clare,taufik,amer,joe..
kami 10 orang sume..
naek 2 keta..kancil n myvi..
keta kancil tu sopi punya..
myvi plak zami punye..

agak jauh gak la rmh mmber ku tue.
ye la...
dari s.alam nk g cheras..
jauh kot..
tpi demi mmber ku tue..
ktorag snggup pegi gak..
(padahal nk mkn free)..
ahakz..

yg bestnya tue kan..
time nk blik..
ktorng dpt duit raya..
hehehe..
baek tau mak mmber aku tue..
tak sia2 pegi jauh..
hehehe..
ade gak dpt duit raya..

k la..
tu jak cter aku.
mlas nk menaip nie..
hehehe
k chow..
salam

Wednesday, October 14, 2009

mencari konklusi..

salam sume...

firstly, aku nk cter problm aku..
aku btul2 dah buntuh nie..
tak tau nk settle problm aku nie..
aku dah xde idea nie..

bgamana nk settlekan problem yg rumit nie ekk??
problem aku nie nmpk simple je,
tpi ntah cmne aku nk "mencari kunklusi" utk settlekn problm aku nie..

problem utama aku ni...
cmne nk ckp ekk..
huhuhuhuhuhu...
cm nie
erm
cmne ekk
huhuhuhuhu..
PANING-PANING sdh aku nie..
cmne nk sttlekn klu problem mcm nie..

problem aku nie mcm nie...
problm aku "susah nk luahkn n crita masalah@prblem aku ngan org len"..
mksdnye..
aku tak pndai n tak blh nk cter problem aku ngan sape2 pon..

klu tgk ngan gaya aku mcm xde problem..
aku nmpak mcm normal je..
mcm besa la..
mcm xde problm..
wat hal mcm xde ape2 berlaku..
wat hal harian cam besa..
g klaz mcm besa...
mkn cam besa..
erm..ntah la...
tpi klu ikutkn berlmbak dah prblem dlm kpala hotak aku nie..
suma aku blom dapat konklusi nye lg..
adoi...
mcm nk mati je bla terfikir sume prblm aku nie...
ape pon,aku happy gak ngan hidup aku nie..
aku redha dgn ketentuannye..
tpi slagi aku hidup..
slagi tue aku terus
"MENCARI KONKLUSI"..
chaiyok2..
hahahha..
k
chow..
salam...

Monday, October 12, 2009

bagaimanakah lelaki idaman wanita??



hye..
skrg nie aku tgh menganalisis bagaimana ciri2 lelaki idaman wanita..
huhuhuhuhu..
rasa2 nye mcm mn ekk?
aku ada terbaca satu artikel td..
kat sini aku nk bgtau la apa ciri2 lelaki idaman wanita di Malaysia nie..
hehehehehe..

aku pon tak pecaya sgt ngan artikel nie..
coz bg aku
"BIAR LELAKI TAK HENSEM YANG PENTING AYAT DIA POWER"...


aku berpegang ngan kata2 tue la..
perempuan ni sbnarnye hanya mau kan kash syg yg ikhlas dr lelaki.
so klu ko pndai ayat dapat la biarpon kau tue tak hensem...
kan kan..
hahahaha

k la..kat sini aku nk tnjuk ciri2 lelaki idaman perempuan k..
klu pecaya,korang ikut la..
k.

YAKIN DAN PERCAYA PADA DIRI SENDIRI
Kebanyak wanita menyukai lelaki yang percaya pada diri sendiri. Ciri ini adalah sebagai bonus kepada lelaki, untuk itu kaum lelaki boleh mencuba dengan berdiri di hadapan cermin dan kata dengan penuh yakin:- saya adalah seorang yang terbaik atau paling tidak pun anda mengeluarkan kalimah-kalimah yang membuat anda tampil dengan penuh yakin.

HUMOR
wanita suka lelaki yang cukup sifat suka berjenaka. Jangan asyik terlalu serius kerana ia boleh menjadikan perhubangan hambar dan kaku. Lelaki terlalu serius ini adalah lelaki yang membosankan!!! Jika anda sememangnya tidak pandai bergurau, cuba ubah nya untuk masa besama sahabat, rakan dan teman istimewa. Luangkan masa dengan berkumpul dan berseronok di tepi pantai atau perkhemahan bersama kawan-kawan. Dengan cara ini, ia dapat melatih anda bergaul dengan dan mesra. Wanita suka kan lelaki yang boleh membuatkan hati nye terhibur dan gembira.

EGO
Wanita tidak suka lelaki yang ego. Oleh yang demikian, anda jangan merasa cemburu sekiranya kawan-kawan anda ramai teman wanita yang cantik. Cuba lihat dalam diri sebab yang menyebabkan anda tidak disenagi. Sebenarnya anda juga boleh mempunyai ramai teman dikalang wanita sekiranya pandai menghormati mereka. Selain itu, wanita juga suka lelaki yang berpengalama.



BERJAYA
Wanita tidak suka lelaki yang lemah. Wanita lebih suka sekiranya lelaki pilihannya sorang yang mempunyai identiti diri dan berjaya. Anda tidak semestinya terlalu kaya dan banyak wang, cukup dengan wang untuk menyaranya, memberi kesenangan yang secukupnya dan boleh berbelanja sekali-skala. Lelaki mesti berkarisma dan kaya dengan pengatuhan dan pangalaman. Wanita akan memilih lelaki yang boleh menjaganya dan memberikan kesenangan dirinya dan anak-anak.

BIJAK
Sesetengah orang ada menyatakan lelaki yang pandai adalah seorang yang seksi. Kenyataan ini ada betulnya. Anda boleh memakai cermin mata mengikut peredaran zaman dan pakaian yang `u to date’ agar kelihatan bijak.

ROMANTIK
Sesetengah lelaki amat sukar untuk mengucapkan kata sayang terhadap insan yang dicintai. Jangan berfikiran bahawa jika wanita itu sudah dimiliki tidak perlu lagi ungkapan sayang. Apabila berdua-duaan, ucaplah dengan kata-kata yang indah seperti `aku bergitu mencitaimu’ sambil menatap wajahnya dan memegang tangannya.


PERLINDUNGAN
Wanita tidak mengharapkan kesenangan yang melampau. Mereka akan bahagia dan tidak kisah dengan apa sahaja halangan dan dugaan yang mendatang. Wanita sanggup tempuhinya bersama. Tetapi jangan sesekali lelaki melakukan kekasaran kepada wanita yang dicintainya. Ini akan membuatkan wanita merasa cukup benci. Jika hidup dalam kesederhanaan tetapi menjadi pelindung yang baik, ia akan melahirkan perasaan sayang yang tidak berbelah bagi.

WANG
Dalam zaman yang serba canggih ini, segala-galanya memerlukan wang. Dan anak lahir hingga dibesarkan, segalanya memerlukan belanja yang banyak. Ini tidak termasuk kos makanan, rumah, bil-bil, sekolah, tol, dan banyak lagi. Ia terletak di bahu seorang ketua keluarga. Menjadi idaman wanita agar lelaki yang dipilih mampu menyediakan semuanya dan tidak perlu bersusah payah. Wanita sukakan lelaki yang boleh menyediakan segala keperluan tanpa perlu memeningkan kepala. Lelaki yang mampu menyara kehidupan keluarganya sehingga anaknya besar panjang dan kehendak isteri dipenuhi. Ia adalah satu keadaan yang patut ada dalam seseorang lelaki.

tu je la yg aku blh bg tips..
harap2 korang dpt aplikasikan klu2 korang nk cari awek..
ahakz~~
hahahaha

Sunday, October 11, 2009

tgk la sendiri..


wei..
cek la..
ada ka korang lelaki sejati
ke gay...
hahahahahahhaha..
cek..
jgn tak cek..

Saturday, October 10, 2009

jiwa kacau..

ntah napa aku rasa jiwa aku kacau gla..
huhuhuhu.
paning2 kpala ku fkir..
apa la jgk "problema" aku nie.
tulun la aku TUHAN..

fikiran aku sgt bercelaru di ketika nie..
byk gla benda yg melayang-layang dalam kpla hotak aku nie..
apakah benda2 itu..??
asignmnt??
family??
money??
skandel??
exam??
huhuhuhuhuuu..

tulun
tulun
tulun
tulun....

jiwa aku kacau gila..
kecelaruan yg sgt memaningkan kpla??
wow...

bgamana aku mau mncari konklusi prblem aku nie..???
???
???

Sunday, September 27, 2009

Pegi Open House

salam....

sbnrnye..
aku bru trigt nk report kat diary aku ni pa ku buat smalam..
huhuhuhuh...
tu yg aku lmbat nk post aku punya diary nie..
ahakz~~
diari lg tue,,
kwang3x..

smlam aku ngan mmber2 aku yg kt rmh nie g open house...
aku pegi ngan topik,clare,zami,mang,jr,fendi,amer..
tu je la..
kami pegi naek keta zami..
topik n clare naek kuda c clare..
kuda tue namanya nouvo..
huhuhuhuhuhu..

lupa plak
smlm..sbnrnya nk g braya kt rmh muben je..
last2,lpas je mkn kat rmh muben,ezam ajak plak g rmh dia..
nk tak nk,pegi je la..
dah org ajak..tak kan nk tolak kan..
org tua2 ckp rezeki jgn dtolak,bala jgn dcari..
korang pernh dgr jgk kan pepatah tue..
klu korang tak prnh dgr..mmg sah morang bukan melayu..
hahahahahah..(jgn marah)
kat rmh muben kan..kami makan mee udang...
mak die yg masak..
sdp gak la..
thnkz ekk muben..

lps jak beraya kt rmh muben,kmi trus g rmh ezam..
dlm perjalanan g rmh ezam..
ntah mcm mn plak blh tersesat..
huhuuhuhu
lama jgk la bru dpt jmpa..
huhuhu
tpi xpa..
smpai rumah ezam plak..
kami makan mee gorang,,
c ezam sndiri yg msk..
teda orang ni d rmhnya..
tpksala dia yg lyn kami suma..
cian die..
tpi sdp gak la die msak..
aku bg 3 bintang gak la dr 5 bintang..
hehehehe...
ok la tue kan zam..
dr xda bintang lgsung..
hehehehehe~~~

lps jak g rmh ezam..kmi pon blik..
tpi b4 blik tue c ezam g tunjuk rmh afif kat kami..
punya la besar rmh afif tue...
huhuhuuhuh..
ank org kaya la katakan
hehehehehe
lps jak tgk rmh afif kmi pon blik.
kami tak blik g rmh trus..
kmi g tesco lg
hehehehehe...
smpai tesco mcm2 kami bli..
mknn pon ada coz mlm tue kmi nk msk n mkn kat rmh je..
hehehehe..
aku plak beli singlet n stokin..

smpai je rmh aku trus on9..
tpi aku on FB jak.
aku btul2 terlupa nk buka diary kesayangan aku nie..
skali lg sory sgt2 mylovely diary..
apa pon..
last2 aku pon tido..
lwat gak la..
pkul 2 bru aku tido.
hehehehehe...

tu je la yg aku igt..
hehehehehe...
apa pon thnkz for muben n ezam..

thnkz n salam sume..
bye



Saturday, September 26, 2009

lepak bertiga di dataran MBSA


hye korang,nk tau tak..mlm smlm aku rasa borink gla..
sbb borink tue aku ajak budak rmh aku kluar lepak..
tpi malangnya hanya topik n clare jak yg ada kat rmh aku..
nk tak nk terpksa la kmi ber3 jak yg kuar..
huhuhuhuhuh..

korang nk tau tak ktorang lepak kt ne????
ktorang lepak kat dataran MBSA..
klu di ikutkn mlm semalam ptut rmai orang kt sana, tpi myb sebab raya kurang plak org kt sana..
nk usha2 awek pon xde..
sume spesies jntina yg sama ngan aku..
sorang pon xde yg spesies jentina yg laen..
borink gla...

sbb borink la wujudnya pic2 yg mengarut mcm kt atas tue..
huhuhuhuhu..
mengarut2 pon aku tgk smart gak kan..
erm
ntah la..
aku pon tak tau jgk
ahakz~~~

yg lucunya..
time kami pose maut nk ambik pic nie sume org tgk2..
yg peliknya, dorang pndang ktorg mcm org tak pernah bergambar je..
tpi..
myb sbb dorang jeles..
dorang pon tngkap gmbar gak la..
hahahahahahha..
ape aku mgarut nie
huhuhuhuhu..

lpas jak tgkap2 pic..
kmi crita2 plak..
mcm2 crita la yg kuar..
ada pasal kreta..
psal motor..
c clare n c topik ckp dorang mau modify dorang punya motor.
aku pon tak tau apa yg dorang mau tukar kt motor dorang tue..
huahuahua..

tpt kul2.45 pagi..
kmi pon blah dr dataran tue
ntah g mn lg kami mau pegi..
tgk2 sbb aku tak thn nk PIPIS..
trepksa la kmi cari kdai mkn utk lepak minum..
padahal tujuanku nk g toilet tndas tue je..
huahuahua..
so,kami pon g la minum kat NASI LEMAK CINTA SAYANG..
hehehehehe..
smbil2 minum2 ntah mcm mn kami blh berborak psl crita seram plak..
mcm2 crita..
naek jgk bulu tengkok aku dgr crite2 c clare n c topik nie..
tpi, sebenarnya dorang tak prnh tgk lg hantu2 suma tue..
cuma dorang byk dgr crita2 hntu nie dr org yg dkat gak la ngan dorang..
aku yg prnh tgk hantu ni pon ade jgk la bercerita..
heheheheheheheheh....

kyusuk2 bersembang...
rupanya jam dlm hp ku dah pkul 4..
mata kmi pon dah rasa berat jak..
ngantuk la mksudnya tue...
huhuhuhuu..
kami pon blik...

tu je la crita aku mlm semalam ...
kehidupan yg sgt memborink kan..
huhuhuhuhuhuh...

Thursday, September 24, 2009

Raya di perantauan..

huhuhuhuhu...
di pagi 1syawal, air mataku berlinangan tatkala suara takbir kedengaran..aku btul2 tidak menyangka yg aku terpaksa beraya d perantauan buat kali ke3 berturut-turut..

sebak dan sdih pabila mengenang nasib yg sungguh malang nie..

raya tahun ni la yg sungguh menyedihkan sepanjang umur hidupku..

sedih dan pilu yg tersangat......

Saturday, July 25, 2009

myBLOG

Assalamualaikum....
ni la first time aku buat blog..
blog ni wujud buat pertama kalinye pada 24hb Julai 2009 tepat pd pukul 01:09:09..
selama nie aku tak tau langsung mengenai blog2 mcm nie..
aku tahu psl blog nie dri kwn aku yg bernama Shafirul Azmi..
aku rasa mcm best je klu ada blog sendiri..
huhuhuhu...

k la dulu..
xda idea lg nk tulis kat blog ni..
bla2 aku free aku tmbah lg..
chow chin chow..
salam